Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Tapu ve Kadastro’dan 65 yaşa rapor zorunluluğu iddialarına yalanlama

Tapu ve Kadastro’dan 65 yaşa rapor zorunluluğu iddialarına yalanlama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bazı medya organlarında yer alan 65 yaş üzeri vatandaşlardan rutin işlem olarak sağlık raporu isteniyor iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bazı medya organlarında yer alan 65 yaş üzeri vatandaşlardan rutin işlem olarak sağlık raporu isteniyor iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tapu ve Kadastro’dan 65 yaşa rapor zorunluluğu iddialarına yalanlama

Yaş sınırı olmaksızın şüpheli olduğu değerlendirilen durumlarda vatandaşlardan sağlık raporu talep edilebildiğinin altı çizildi. 1-2 Ekim tarihlerine ait istatistikler paylaşılarak 65 yaş ve üzerine ait 9 bin 224 başvurudan sadece 196’sının rapor ibrazı ile gerçekleştirildiği vurgulandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bazı medya kuruluşlarında yer alan “Tapu işlemlerinde 65 yaş üzeri vatandaşlardan sağlık raporu isteniyor” şeklindeki iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sağlık raporu talebi yüzünden tapu işlemlerinin aksadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.  

Rapor talebinde herhangi bir yaş zorunluluğu yok

Açıklamada, sağlık raporunun yalnızca ’fiil ehliyetine’ ilişkin şüphe durumunda talep edildiği ve herhangi bir yaş zorunluluğu bulunmadığı vurgulandı. Yine açıklamada 01-02 Ekim 2025 tarihlerine ait istatistikler de paylaşıldı. Bu tarihlerde Türkiye genelinde tapu işlemi yapan 65 yaş üstü vatandaş sayısının 9 bin 224 olduğu, bu vatandaşlardan da yalnızca 196’sının işleminin sağlık raporu ile yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Tapu müdürlüklerimiz, vatandaş memnuniyeti ve tapu sicilinin güvenliği ilkeleri doğrultusunda, işlemleri daha hızlı, daha güvenli ve daha şeffaf şekilde yürütmeye devam etmektedir” denildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız