Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Ekonomi | İhracatçılara yeni destek! Yurt dışı şirket ve marka alımlarına ek teşvik

İhracatçılara yeni destek! Yurt dışı şirket ve marka alımlarına ek teşvik

İhracatçıların küresel pazarlarda daha güçlü konum elde etmesini hedefleyen yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan İhracat Destekleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile şirket ve marka alım desteğinin kapsamı genişletildi.

İhracatçıların küresel pazarlarda daha güçlü konum elde etmesini hedefleyen yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan İhracat Destekleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile şirket ve marka alım desteğinin kapsamı genişletildi.

İhracatçılara yeni destek! Yurt dışı şirket ve marka alımlarına ek teşvik

Yapılan düzenlemeyle, ihracatçı firmaların yurt dışında satın aldığı şirket veya markalar üzerinden yürüttüğü faaliyetler için yeni destek kalemleri devreye alındı. Böylece Türk şirketlerinin uluslararası pazarlardaki görünürlüğünü artıracak mali teşvikler güçlendirilmiş oldu.

Kira ve ofis giderlerine destek

Karar kapsamında, şirketlerin satın aldığı yurt dışında yerleşik şirket veya markalara ait destek kapsamındaki yurt dışı birimlerine ilişkin kira giderleri ile paylaşımlı ofis üyelik giderleri desteklenecek. Bu giderler, her bir birim için yıllık 7 milyon 500 bin liraya kadar ve yüzde 50 oranında karşılanacak.

Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri de destek kapsamında

Yurt dışı birimi destek kapsamına alınan şirketlerin, satın alınan yabancı şirket veya markalara yönelik yurt dışında gerçekleştireceği tanıtım ve pazarlama harcamaları da destekten yararlanabilecek. Bu kapsamda, ilgili ülke için yıllık 9 milyon 500 bin liraya kadar ve yüzde 50 oranında destek sağlanacak.

Birimi olmayan ülkelerde de destek verilecek

Desteklenen yurt dışı birimi bulunan şirketler, söz konusu birimin bulunmadığı ülkelerde gerçekleştirecekleri tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için de destek alabilecek. Bunun için yurt içi marka tescili belgesi başvurusu yapılmış olması şartı aranacak. Bu kapsamda da harcamaların yüzde 50’si ve yıllık en fazla 9 milyon 500 bin lirası destek kapsamında karşılanacak.

Düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni uygulamayla Türk şirketlerinin yurt dışında marka ve şirket satın alarak büyüme stratejilerine daha güçlü mali destek sağlanması amaçlanıyor.

Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız