Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kahramanmaraş’ta ‘telafide ben de varım’ hazırlıkları sürüyor

Kahramanmaraş’ta ‘telafide ben de varım’ hazırlıkları sürüyor

5 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ‘Telafide Ben De Varım’ eğitim programı hazırlıkları kapsamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katılımı ile yapılan online il koordinasyon toplantısının ardından Müdürlüğe bağlı kurum yöneticileri ile çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

5 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ‘Telafide Ben De Varım’ eğitim programı hazırlıkları kapsamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katılımı ile yapılan online il koordinasyon toplantısının ardından Müdürlüğe bağlı kurum yöneticileri ile çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta ‘telafide ben de varım’ hazırlıkları sürüyor

Tüm eğitim kademelerine, öğretmenlere ve velilere yönelik ‘Telafide Ben De Varım’ eğitim programı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Valisi Coşkun'un başkanlığında 11 ilçe kaymakamı, belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Sağlık İl Müdürünün katılımı ile çevrim içi il koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun, salgın nedeniyle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında yüz yüze eğitimin kısıtlı şartlarda kısıtlı imkânlarla zaman zaman yapılabildiğini ifade ederek, “Bu süreçte çoğu zaman da uzaktan eğitim gerçekleştirdik. Tabi bu şartlarda elektronik iletişim araçları olmayan ailelerimizin öğrencileri, zor şartlarda eğitimini gerçekleştirmeye çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığımız bu şartları gözettiği için telafi amacıyla bütün illerimizde ‘Telafide Ben De Varım’ programı uygulamaya karar verdi. Bütün illerimizde tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimize yönelik olarak eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı farklılıklarını azaltmak, öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini fiziksel, sosyal, duygusal ve akademik programlar ile desteklemek amacıyla telafi eğitimleri uygulamaya konulacak.” Dedi.

Vali Coşkun: “Bir nebze de olsa en azından çocuklarımızın normal eğitim öğretim döneminde salgın şartlarından dolayı alamadığı eğitimi en asgariye indirmek adına bu süre içerisinde çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal duygusal, hem de fiziksel gelişimlerine destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamda belediyelerimizin ve diğer kurumlarımızın her türlü imkânından çocuklarımızın faydalanmasını istiyoruz. Hem belediye başkanlarımızın hem de diğer bütün kurumlarımızın imkânları dâhilinde milli eğitim müdürlüklerimizin koordinesi ile telafi eğitimleri programını uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Coşkun: “Telafi eğitimlerine öğrencilerimizin ve velilerimizin ilgi alaka göstermesini bekliyoruz. İlimizde fiziksel, sosyal hangi tür imkân varsa o imkânlardan çocuklarımızı faydalandırmak istiyoruz. Özellikle belediyelerimize bağlı sportif tesisler, gençlik merkezleri, kütüphaneler ve diğer tesisler düşünüldüğünde belediyelerimizin bu noktada daha aktif olması gerekli. Ben telafi eğitimleri dolayısı ile öğrencilerimizin ve velilerimizin daha yararlı, faydalı ve verimli bir yaz dönemi geçireceklerini ümit ediyorum.” Dedi.


İl Milli Eğitim Müdürümüz Yılmaz ise: “Telafi eğitimleri için 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında etkinliklerin sisteme işlenmesi ve başvuru süreci başlayacak. 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında da ülke genelinde bu eğitimler gerçekleştirilecek. Bu faaliyetlerin koordinasyonu için ilimizde il koordinatörümüz, ilçelerimizde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz aracılığı ile ilçe koordinatörlerimiz belirlendi. Telafi eğitimi, ilk defa uygulanacak bir program olduğu için zaman zaman oluşan boşluklar olacak. Bu sorunları silsile dâhilinde çözmeye çalışacağız. Süreç dinamik bir şekilde bakanlığımızca zaten yürütülüyor.” İfadelerine yer verdi.

Yılmaz, ayrıca: “Teknik bakımdan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün alt yapı çalışmalarını tamamladık. Başta sayın valimiz olmak üzere kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve müdürlerimize vermiş oldukları ve verecek oldukları destek için minnettarım.” Dedi.

İşte detaylar

“Telafide Ben De Varım” eğitim programı, 5 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Okul müdürlüklerince 21 Haziran - 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında eğitim faaliyeti hazırlık çalışmalarına ve başvurulara başlanılacak.

www.telafidebendevarim.meb.gov.tr modülü üzerinde yayınlanan faaliyetlere katılmak isteyen öğrenciler, veli izin dilekçeleri ile faaliyeti planlayan okula başvuruda bulunacak. Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen veliler ise faaliyetin planlandığı il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

Telafi eğitimleri gönüllülük esasına göre öğretmenler, veliler ve tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimize yönelik yapılacak. Bu kapsamda düzenlenecek eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal– duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Bu faaliyetlere katılanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve belediyeler ile yapılan iş birliği içerisinde yapılacak etkinlik ve faaliyetlerde bu kurumların ilimizdeki tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik örnek eğitim faaliyetlerine, içerik ve materyallerine www.telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız