Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | Kahramanmaraş dahil 81 ilde 300 binde fazla öğrenciye çevre eğitimi

Kahramanmaraş dahil 81 ilde 300 binde fazla öğrenciye çevre eğitimi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Kahramanmaraş dahil 81 ilde ilkokul, ortaokul ve liselerde başlattığı Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe Projesi ile çocuklara ve gençlere çevre farkındalığı eğitimleri veriliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Kahramanmaraş dahil 81 ilde ilkokul, ortaokul ve liselerde başlattığı Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe Projesi ile çocuklara ve gençlere çevre farkındalığı eğitimleri veriliyor.

Kahramanmaraş dahil 81 ilde 300 binde fazla öğrenciye çevre eğitimi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Ajansı tarafından 2024 yılında başlatılan “Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe” Projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere çevre farkındalık eğitimleri verilmeye devam ediliyor. İlk olarak Edirne’de başlatılan proje kapsamında 198 ilkokul, 236 ortaokul ve 226 lisede öğrencilere eğitim verildi.

Daha yaşanabilir bir dünya hep birlikte mümkün

Projeyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizin dört bir yanında öğrencilerimizle birlikte büyük bir çevre hareketi başlattık. ‘Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe’ diyerek şehir şehir dolaştık, toplam 306 bin 740 öğrencimizle buluşup çevre farkındalığı eğitimi verdik. Daha yaşanabilir bir dünya hep birlikte mümkün” ifadelerini kullandı.

Eğitimler, öğretici, eğlendirici ve interaktif içeriklerle veriliyor

Dersimiz Çevre eğitimlerinde öğrencilere doğa dostu uygulamalar, çevre bilinci ve Sıfır Atık anlayışına ilişkin birçok farklı başlıkta içerikler sunuluyor.

Eğitimlerde, Depozito Yönetim Sistemi ve yine Fethiye-Göcek-Dalaman çevresinde hayata geçirilecek olan Deniz Ekosistemi’ni Koruma Projesi’ne dair konular da yer alıyor.

Öğretici, eğlendirici ve interaktif içeriklerle verilen eğitimler, öğrencilerin yaş gruplarına uygun olarak anlatılıyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız