Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Eğitim | İlkokullarda Yetiştirme Programı ikinci sınıfları da kapsayacak

İlkokullarda Yetiştirme Programı ikinci sınıfları da kapsayacak

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen "İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Güncelleme ve Materyal Hazırlama Çalıştayı", Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla Niğde'de başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen "İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Güncelleme ve Materyal Hazırlama Çalıştayı", Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla Niğde'de başladı.

KAYNAK: Gazetecin
İlkokullarda Yetiştirme Programı ikinci sınıfları da kapsayacak

Programın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, ilkokul yıllarında kazanılan temel becerilerin öğrencilerin tüm eğitim hayatını şekillendirdiğini belirterek, özellikle Türkçe ve matematik derslerinin çocukların hayat boyu öğrenme yolculuğunun temelini oluşturduğunu ifade etti. 

Türkçe'nin yalnızca bir ders olmadığını vurgulayan Yelkenci; öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini güçlü bir şekilde kazanmalarının tüm öğrenme süreçlerinin ön koşulu olduğunu belirtti. 

Matematiğin ise kendine özgü bir düşünme ve ifade biçimi olduğuna dikkati çeken Yelkenci, bu alanın evrensel bir dil niteliği taşıdığını, Türkçe ve matematiği güçlü şekilde öğrenen çocukların yalnızca akademik hayatlarında değil, hayatın her alanında daha başarılı bireyler olarak yetişeceğini söyledi.

Programın 2. sınıflarda da uygulanmasının önü açıldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli eğitim anlayışı doğrultusunda güncellenen İlkokullarda Yetiştirme Programı'nın büyük önem taşıdığını ifade eden Yelkenci, programın öğrenme eksikliklerinin erken dönemde giderilmesine yönelik önemli bir destek mekanizması olduğunu dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde tüm öğrenciler için farklılaştırılmış öğretim etkinliklerinin yer aldığını ancak buna rağmen bazı öğrencilerin çeşitli nedenlerle öğrenme eksikliği yaşayabildiğini belirtti. Yelkenci, bu noktada İYEP'in devreye girerek temel becerileri yeterli düzeyde kazanamamış öğrencilere yapılandırılmış ve hedefe yönelik bir destek sunduğunu ifade etti.

Yoğun talep ve sahadan gelen geri bildirimler doğrultusunda yapılan mevzuat düzenlemesiyle programın kapsamının genişletildiğini belirten Yelkenci, daha önce yalnızca üçüncü sınıf düzeyinde uygulanan İlkokullarda Yetiştirme Programı'nın artık ikinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde uygulanmasının önünün açıldığını söyledi. 

Yelkenci, böylece öğrenme eksikliklerine daha erken dönemde müdahale edilerek öğrencilerin temel okuryazarlık ve matematik becerilerinin daha sağlam bir zeminde geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Programa Niğde Valisi Nedim Akmeşe, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Bakanlığın ilgili birim temsilcileri, akademisyenler ve sahada görev yapan öğretmenler de katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız