Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin kurumlarda yürüttüğü eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi ile kamu kuruluşları arasında yapılan protokol çerçevesinde, Tarım İl Müdürlüğü’nden 17 personele, itfaiye hizmet binasında ilk yardım eğitimi kursu düzenlendi.
2 gün süren eğitimin ana başlıkları; Yaralının ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi, Temel Yaşam Desteği, Kanamalarda, Uzuv Kopması Durumunda, Yaralanmalarda, Yanık, Sıcak Çarpması ve Donmada, Kırık, Çıkık Ve Burkulmalarda, Bilinç Bozukluklarında, Zehirlenmelerde, Hayvan Isırmalarında İlkyardım, Göz, Kulak Ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında, Boğulmalarda ilk yardımın nasıl yapılacağı ile Hasta/ Yaralı Tasıma Teknikleri oldu.
Teorik anlatımların yanı sıra katılımcılara pratik yaptırıldı. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara sertifikaları verildi.
Gaziantep'te 141 Gençlik Kulübü öğrencilerin fikirlerini projeye dönüştürecek
#Bilim / 27 Ekim 2026
Yağışlar ve su rezervlerindeki artış yeni üretim sezonu için olumlu sinyaller veriyor
#Yaşam / 27 Ekim 2026
Yorumlar