Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Türkiye genelinde eş zamanlı operasyon! 169 göçmen kaçakçısı yakalandı

Türkiye genelinde eş zamanlı operasyon! 169 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetimlerde 169 göçmen kaçakçısının yakalandığını, ayrıca 783 düzensiz göçmenin de tespit edilerek gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetimlerde 169 göçmen kaçakçısının yakalandığını, ayrıca 783 düzensiz göçmenin de tespit edilerek gözaltına alındığını açıkladı.

Türkiye genelinde eş zamanlı operasyon! 169 göçmen kaçakçısı yakalandı

Bakan Yerlikaya, 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonların, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe karşı kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Denetimler kapsamında; 132’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 169 organizatör yakalanırken, 430 bin 454 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Bu kapsamda 783 düzensiz göçmen de kolluk kuvvetlerince tespit edilerek işlemleri başlatıldı.

Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda yürütüldü.

Toplamda 27 bin 347 personel, 8 bin 690 ekip ile 5 bin 761 noktada gerçekleştirilen denetimlerde; 6 bin 897 umuma açık yer, 3 bin 892 metruk bina, 457 terminal kontrol edildi.

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme süreçleri başlatılırken, göçmen kaçakçılığına karışan şahıslarla ilgili adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde insan haklarına saygılı, hukuka ve medeniyet değerlerine bağlı bir politika izlediğini belirterek, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz verilmeyeceğini vurguladı:

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız