Edinilen bilgilere göre, “fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “suçtan elde edilen mal varlığını aklamak”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” başta olmak üzere çok sayıda suça yönelik yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçildi.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 Nisan 2026 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Tekirdağ, İstanbul, Sakarya, Ankara, Uşak, Mersin ve Gaziantep’te belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Masaj salonu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 4 iş yeri ile 25 şüpheliye ait adreslerde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında 19’u Türk, 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari olduğu belirlenen 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yürütülen mali incelemelerde, şüphelilerin toplam 716 milyon 229 bin 126 lira işlem hacmine ulaştığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında 25 kişiye ait banka hesapları, kripto varlıklar ve finansal hesaplar ile 6 konut, 1 tarla hissesi ve 12 araca el konuldu.
Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 uzun namlulu tüfek, 8 dolu kartuş, yüklü miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 234 bin lira, 1.000 dolar, 1.055 euro ve 1.000 Tayland bahtı ile yaklaşık 1 milyon 360 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunduğu öğrenildi. Ayrıca çok sayıda cinsel içerikli ürün, sentetik ilaç ve bir miktar esrar maddesi de ele geçirildi.
Operasyon kapsamında mağdur olduğu belirlenen 7’si Türk, 14’ü yabancı uyruklu toplam 21 kadın koruma altına alındı.