Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Yörük göçü, renkli anlara sahne oldu

Yörük göçü, renkli anlara sahne oldu

Antalya'nın Kaş ilçesinde kültürel mirasın korunması, yöresel ürünlerin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen festival kapsamında Yörük göçü canlandırıldı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde kültürel mirasın korunması, yöresel ürünlerin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen festival kapsamında Yörük göçü canlandırıldı.

Yörük göçü, renkli anlara sahne oldu

Gürsu (Köyre) Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Yöresel Ürünler Festivali", Yörük göçü etkinliğiyle başladı. Geleneksel kıyafetler giyen köylüler, geçmişte kullanılan tarım aletleriyle yürüyüşe katıldı.

At, eşek, deve, keçi, koyun ve köpeklerin de yer aldığı temsili göçle, Yörüklerin yaylalardan dönüşü canlandırıldı. Deve üzerinde davul zurna eşliğinde göçe katılan gelin için "gelin indirme" ritüeli de gerçekleştirildi. Bir grup da korteje klasik motorlarla katılarak, gösteri sundu.

Katılımcılar, hem Yörük kültürünü hem de bölgenin köklü yaşam biçimini tanıma fırsatı buldu.

Yöresel ürünlerin tanıtı için düzenlenen tahin yeme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Kaşık kullanmadan yarım kilo tahin tüketen erkeklerde Ayhan Kepçeli, kadınlarda ise Hacer Kocakaya birinci oldu.

Kepçeli, üç yıldır festivale katıldığını ve iki yıldır birinci olduğunu belirterek, haftalık 2-3 kilo tahin tükettiğini söyledi.

Kocakaya ise tahinin dokusunun yumuşak ve lezzetli olduğunu ifade etti.

Etkinliğe AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, Gürsu Mahallesi Muhtarı Eyüp Armutçu ve çok sayıda üretici ile vatandaş katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız