Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Yangında yatalak annesini kurtardı, tedavisi için biriktirdiği parayı kaybetti

Yangında yatalak annesini kurtardı, tedavisi için biriktirdiği parayı kaybetti

Antalya'da otluk alanda çıkan ve evlerinin yanındaki depo olarak da kullandıkları ağıla sıçrayan yangında yatalak annesini kurtaran Nuriye Sarıdemir, annesinin tedavisi için biriktirdikleri paranın küle dönmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Antalya'da otluk alanda çıkan ve evlerinin yanındaki depo olarak da kullandıkları ağıla sıçrayan yangında yatalak annesini kurtaran Nuriye Sarıdemir, annesinin tedavisi için biriktirdikleri paranın küle dönmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Yangında yatalak annesini kurtardı, tedavisi için biriktirdiği parayı kaybetti

Kahramanmaraş, 30 Temmuz 2025-

Serik ilçesinin Aşağıçatma Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle eski bir okul binası ve Sarıdemir ailesinin evinin yanında bulunan depo olarak da kullanılan ağıla sıçradı.

Nuriye Sarıdemir, ilk olarak dumanın kapladığı evde bulunan yatalak annesi Semiye Şenay'ı (76) dışarı çıkardı. Daha sonra komşularının yardımıyla ağıldaki koyunları alevlerden kurtaran Sarıdemir, annesinin tedavisi için biriktirdikleri ve ağılda sakladıkları yaklaşık 90 bin liranın yanmasını önleyemedi.

Sarıdemir, gazetecilere, paralarının yanmasına üzüldüğünü ancak annesinin canının daha kıymetli olduğunu söyledi. Dumanları görünce eve koştuğunu anlatan Sarıdemir, "Evde yatalak hasta annem vardı. Annemi kurtaracağım diye elinden asıla asıla, yerde sürükleye sürükleye dışarı çıkardım. 'Evi kurtarayım, paramı kurtarayım' dedim ama önce annemin yanına gittim. 'O can taşıyor' dedim. Onu yola indirdim. Ama her şeyimiz bitti. Malımız, yemimiz, paramız. Her şeyimiz oradaydı, orayı depo gibi kullanıyordum. Paramız yandı gitti." diye konuştu.

Anne Semiye Şenay da olay sırasında çok korktuğunu belirterek, "Yatakta yatıyordum. Çocuğun biri 'yanıyoruz' dedi. Beni nasıl dışarı çıkardılar haberim yok. Baktım her yer alev, duman. Çok korktum." ifadelerini kullandı. Yüksel Sarıdemir ise olay sırasında evde olmadığını kaydederek, "Serik'ten geliyordum. Uzaktan buranın yandığını gördüm. O anda eşim beni aramıştı. 'Başka bir şey kurtaramazsın sadece annemi kurtar' dedim." diye konuştu. Çiftin, Merkez Bankasına başvurdukları, yanan paralarının yenisi ile değiştirilmesini istedikleri öğrenildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız