Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Şeker pancarı hasadına başlandı

Şeker pancarı hasadına başlandı

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaklaşık 9 bin 228 dönüm alanda ekili olan şeker pancarı hasadına başlandı.

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaklaşık 9 bin 228 dönüm alanda ekili olan şeker pancarı hasadına başlandı.

Şeker pancarı hasadına başlandı

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Osman Erdoğan, gazetecilere, İslahiye'de yaklaşık 3 bin dönüm, Nurdağı'nda 6 bin 228 dönüm alanda şeker pancarı yetiştirildiğini söyledi.

Bu alanlarda 92 bin 280 ton rekolte beklediklerini ve üreticinin rekolteden memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, açıklanacak alım fiyatının çiftçiyi memnun edecek düzeyde olmasını temenni etti.

İslahiye ilçesindeki Elbistanhöyük Mahallesi'nde 20 yıldır çiftçilikle uğraşan Salih Eroğlu ise 85 dönüm tarlasında ürettiği şeker pancarı hasadından dönüm başına 10 ton ürün beklediğini, bölgede yaşanan kuraklığa rağmen Kılavuzlu Barajı kanalından gelen sulama suyuyla yüksek rekolte elde ettiğini vurguladı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız