Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | SANKO Okulları Genel Müdürü Asyalı, Gaziantep’in kurtuluş yılını kutladı

SANKO Okulları Genel Müdürü Asyalı, Gaziantep’in kurtuluş yılını kutladı

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Gaziantep’in kendi imkânları ile cephane imal ederek düşman işgaline tek başına karşı koyanların şehri olduğunu belirtti.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Gaziantep’in kendi imkânları ile cephane imal ederek düşman işgaline tek başına karşı koyanların şehri olduğunu belirtti.

SANKO Okulları Genel Müdürü Asyalı, Gaziantep’in kurtuluş yılını kutladı

Asyalı, Gaziantep’in Kurtuluşunun 99’uncu yılı dolayısıyla mesaj yayımladığı mesajda, Antep Savunmasının, bir şehrin bayrağını, toprağını, namusunu korumak için kadınından erkeğine, yaşlısından gencine kadar büyük bir azim, inanç ve mücadele ile yazdığı destan olduğunu ifade etti.  

Gaziantep Destanının; ‘düşman, cesedimi çiğnemeden, Antep topraklarına giremez’ diyen Şahin Bey’in, şehit edilişinin ardından yazılan ‘Vurun Antepliler namus günüdür’ ağıtı ile akıllara kazınan Karayılan’ın ve annesine el uzatıldığı için kendisini siper eden, 14 yaşındaki kahraman Şehit Kâmil gibi kahramanların hikâyesi olduğuna vurgu yapan Asyalı, şunları kaydetti: “Şehrin direncini kırmak için açlık ve yokluğa mahkûm edildiği o günlerde Antep halkı, esir olmaktansa hür olmayı ve ölmeyi tercih etmiş ve tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişin destanını yazmıştır. Vatanına ve bayrağına göz dikenlere karşı aylarca süren mücadele ile düşmanı topraklarından atarak bağımsızlığına ve vatan topraklarına sahip çıkan Gaziantep’in bağrında 6 bin 317 şehit vardır.”
 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnız Gaziantep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar” sözünü anımsatan Asyalı, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Anteplilerin 11 ay aç, susuz kalarak büyük bir yoksulluk ve imkansızlığa rağmen yılmadan tarihe altın harflerle yazdıkları kahramanlık destanı, ‘Gazi’ unvanı ile taçlandı. 

SANKO Okulları olarak ana sınıfından liseye kadar öğrencilerimize, Gaziantep’in Kurtuluş destanını en iyi şekilde öğreteceğimize ve bu şehrin birer evladı olmanın nasıl büyük bir gurur olduğunu yılmadan aktaracağımıza, elde edeceğimiz başarılar ile de yeni destanlar yazacağımıza söz veriyoruz.”  

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız