Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | Kahramanmaraş ve çevre iller kavruluyor!

Kahramanmaraş ve çevre iller kavruluyor!

Türkiye'de hava sıcaklığının en yüksek ölçüldüğü kentler arasında yer alan Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Türkiye'de hava sıcaklığının en yüksek ölçüldüğü kentler arasında yer alan Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Kahramanmaraş ve çevre iller kavruluyor!

Kahramanmaraş'ta gölge alanlar tercih edildi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve nem oranındaki artış nedeniyle vatandaşlar, serinlemek için park, havuz ve gölge alanları tercih etti.

Bazı vatandaşlar, yüksek kesimlerde ve baraj kenarlarında serinlemeye çalışırken bazıları da kafasından aşağı su dökerek serildi. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Şanlıurfa'da sıcak hava, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Atatürk Bulvarı'nda bulunan termometre 44 dereceyi gösterirken, sıcaktan korunmak isteyen vatandaşlar parklarda ve Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki yeşil alanlarda serinlemeye çalıştı.
Bazı vatandaşların ise güneşten korunmak için şemsiye kullandığı görüldü. Sıcaklık nedeniyle bazı bölgelerde sakinlik gözlendi.

Adıyaman'da sıcak hava asfaltı eritti

Adıyaman'da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle kara yolunda asfalt eridi. Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte, Adıyaman-Gölbaşı kara yolunun Şambayat beldesi yakınlarındaki yaklaşık 3 kilometrelik bölümünde asfalt yumuşadı.

Özellikle öğle saatlerinde etkisini artıran sıcaklık nedeniyle asfaltın üzerindeki zift yüzeye çıkarken, sürücüler ve yayalar bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Yumuşayan zeminde araç lastikleri iz bırakırken, yürümek zorunda kalan bazı vatandaşların ayakkabılarına zift yapıştı.

Gaziantep'te meydanlar boş kaldı

Gaziantep'te hava sıcaklığı 35 dereceye kadar yükselirken, nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğu belirtildi. Özellikle öğle saatlerinde hissedilen sıcaklık arttığı için kent merkezindeki meydanların öğle saatlerinde boş kaldığı gözlendi.

Sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşlar park, bahçe ve gölgelik alanlarda vakit geçirirken, bazı vatandaşlar ise serinlemek için çeşme başlarını tercih ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız