Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | 2024 yılında 279,4 milyon kişi, demiryollarını kullandı

2024 yılında 279,4 milyon kişi, demiryollarını kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistem projelerinden 279 milyon 426 bin 382 vatandaşın yararlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistem projelerinden 279 milyon 426 bin 382 vatandaşın yararlandığını açıkladı.

2024 yılında 279,4 milyon kişi, demiryollarını kullandı

Kahramanmaraş, 01 Ocak 2025 -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından açıklanan 2024 yılı yolcu verilerini değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, “2024 yılında yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistem projelerinden 279 milyon 426 bin 382 vatandaş yararlandı.” açıklamasında bulundu.

256 milyon 241 bin 472 kişi kentiçi raylı sistem hatlarını kullandı

2024 yılında YHT’ler ile seyahat eden yolcu sayısının 12 milyon 463 bin 297’ye ulaştığını kaydeden Uraloğlu “Bu yıl bölgesel ve anahat trenlerimizi ise toplam 10 milyon 721 bin 613 yolcu kullandı.” ifadelerini kullandı. Kentiçi raylı sistemlerin ise büyükşehirlerde yaşanan trafik sıkışıklığını azaltmada önemli bir çözüm sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, bir yılda 256 milyon 241 bin 472 vatandaşın raylı sistem hatlarından faydalandığını bildirdi.

İstanbul’da 231 milyon 808 bin 773 yolcu

İstanbul’da, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen başta Marmaray olmak üzere Sirkeci- Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarında taşınan yolcu sayısına ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “İstanbul’un iki yakasını demiryolu ile birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray, Gebze-Halkalı arasında, yılın tamamında 218 milyon 886 bin 16 vatandaşımıza hizmet verdi. Sirkeci-Kazlıçeşme Hattı’nı 3 milyon 159 bin 496, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Hattı’nı da 9 milyon 659 bin 688 vatandaşımız kullandı. Halkalı-Bahçeşehir Hattı ile beraber İstanbul’daki hatlarımızı 231 milyon 808 bin 773 kişi kullandı.”

Başkentray, 24 milyon 432 bin 699 yolcuya hizmet verdi

Bakan Uraloğlu, Ankara’da ise şehrin merkezinden geçen Başkentray’ın yolcu verilerini de değerlendirdi. “YHT ile entegre olarak hizmet veren Sincan-Kayaş hattımızda yolcu sayısı da sürekli artıyor. Başkentray ile yıl boyunca 24 milyon 432 bin 699 yolcuya hizmet verdik.” açıklamasında bulundu.

Yolcuların yüzde 93,9’u YHT’leri tavsiye ediyor

Yüksek Hızlı Trenlerle, Türkiye’ye ulaşımda çağ atlattıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, her yolcuyu memnun bir şekilde ulaştırma hedefiyle TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak müşteri memnuniyeti araştırması yapıldığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, 2024 yılı memnuniyet araştırmasını değerlendirerek “Müşteri memnuniyetimiz 4,09/5 gibi yüksek bir skora ulaştı. YHT’lerle seyahat eden yolcularımızın yüzde 88,2’si YHT’lerden memnun olduğunu, yüzde 93,9’u YHT ile seyahati tavsiye ettiğini ve yüzde 95,9’u ise YHT ile yeniden seyahat etmeyi planladığını ifade etti. Yolcularımıza en iyiyi sunma hedefimiz doğrultusunda yolcu memnuniyetini yüzde 100’e çıkarmak için tüm ekip çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

TCDD taşımacılık 8 yaşında

Bakan Uraloğlu, 2013 yılında yürürlüğe giren “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında 1 Ocak 2017 tarihinde faaliyetlerine başlayan TCDD Taşımacılık’ın 8. yılını kutladığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “TCDD Taşımacılık, kurulduğu günden bu yana ülkemizin demiryolu taşımacılığında önemli bir ivme kazandırmış, büyük projelere imza atmıştır. Bugün, 8 yılın ardından, demiryolu taşımacılığındaki rekabeti artırarak, sektördeki modernizasyon sürecini hızlandırmış ve yolcu taşımacılığından yük taşımacılığına kadar geniş bir yelpazede hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye'nin taşımacılık altyapısının güçlenmesine büyük katkılar sağlamış olan TCDD Taşımacılık, gelecekte de Türkiye'nin ulaşım hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynamaya devam edecektir.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız