Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Yaşam | 11 ilde 3 bin 481 farklı alandayız

11 ilde 3 bin 481 farklı alandayız

Malatya’da incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde çalışmaların süratle tamamlanacağına dikkat çekerek, “Son yuvamız teslim edilinceye kadar burada olmaya devam edeceğiz.

Malatya’da incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde çalışmaların süratle tamamlanacağına dikkat çekerek, “Son yuvamız teslim edilinceye kadar burada olmaya devam edeceğiz.

11 ilde 3 bin 481 farklı alandayız

Kahramanmaraş, 2 Mayıs 2025-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinin ardından devam eden inşa çalışmalarını incelemek üzere gittiği Malatya’da, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Ali Bakan'ı ziyaret etti. Bakan Kurum, Ali Bakan'ın sağlık durumu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdi ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Buradan il koordinasyon toplantısına geçen Bakan Kurum, kentte devam eden inşa çalışmaları hakkında yerel yöneticilerden bilgi aldı. Ardından kent merkezinde inşası devam eden Bakırcılar Çarşısı şantiye alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Kurum, deprem bölgesindeki inşa çalışmalarına katılan işçiler başta olmak üzere tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti.

11 ilde 3 bin 481 farklı alandayız

Bakan Kurum, konuşmasında birçok ülkenin altından kalkamayacağı asrın felaketinin ardından inşa seferberliğinin hızla devam ettiğine dikkat çekti: Asrın inşasında bugün 11 ilimizde yapımına başlanılmamış herhangi bir konutumuz, ticari ünitemiz bulunmamakta. Bu kapsamda 11 ilimizde ilçelerimizde 3 bin 481 farklı alanda çalışıyoruz. Bu yıl sonuna geldiğimizde inşallah söz verdiğimiz 453 bin yeni yuva ve iş yerimizi bitirip kardeşlerimize teslim etmiş olacağız. Malatya'mızda da bu anlamda canla başla yıl sonuna doğru hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar söz verdiğimiz 55 bini konut 10 bini iş yeri, 13 bini köy evi olmak üzere toplamda 79 bin bağımsız birimi yani hak sahibi vatandaşlarımızın evlerini, iş yerlerini, köy konutlarını bitirip teslim edeceğiz.

Temmuz itibarıyla bakırcılar çarşısı tamamlanacak

Bakan Kurum, Bakırcılar Çarşısı’nda 5 bin 700 dükkan/ofis ve konutun inşasının temmuz ayı itibarıyla tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Burası yine şehrin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. Tarihi Bakırcılar Çarşısı'yla birlikte Şire Pazarı’mızı, Kuyumcular Çarşı'mızı, Yüzüncü Yıl çarşılarını da yeniden hizmete açacak ve Malatyalı hemşerilerimize armağan edeceğiz” dedi.

Muhalefete rağmen bölgeyi aslanlar gibi ayağa kaldıracağız

Deprem bölgesindeki çalışmaların kararlılıkla tamamlanacağına vurgu yapan Bakan Kurum, “Deprem bölgesi yeniden ayağa kalkana kadar bizlere durmak, dinlenmek yok. Hep birlikte buradaki tüm ekibimizle birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Son yuvamız teslim edilinceye kadar burada depremzede kardeşlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin iyi gününde kötü gününde yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen, milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi ayağa kaldıracağız hem de tüm gayretimizle 81 elimizi afetlere hazırlayacağız. Eskisinden çok daha güçlü hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız