Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Turizm | Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşısında cephe yenileme çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşısında cephe yenileme çalışmaları sürüyor

70 işyeri ve 9 giriş kapısını kapsayan Tarihi Maraş Kapalı Çarşısında Cephe Yenileme Projesi’nde ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Titizlikle süren restorasyonda çalışmalar esnafın etkilenmemesi için ticari faaliyetin azaldığı gece saatlerinde yoğunlaştırılıyor.

70 işyeri ve 9 giriş kapısını kapsayan Tarihi Maraş Kapalı Çarşısında Cephe Yenileme Projesi’nde ikinci etap çalışmaları devam ediyor. Titizlikle süren restorasyonda çalışmalar esnafın etkilenmemesi için ticari faaliyetin azaldığı gece saatlerinde yoğunlaştırılıyor.

Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşısında cephe yenileme çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Kapalı Çarşı Cephe Yenileme Projesi’nde ikinci etap çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Yaklaşık 9 Milyon TL yatırımla gerçekleştirilen proje kapsamında, 70 işyeri ve 9 giriş kapısından oluşan çarşı cephesi aslına uygun olarak restore ediliyor. İş Bankası ve Ulu Camii arasında konumlanan yapıdaki çalışmalarla birlikte görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Ulu Camii, Kale ve Saraçhane’yi de kapsayan tarihi dokuyla bütünlük oluşturacak.

Çalışmalar gece yapılıyor

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Cephe yenileme projemizde, tarihi yapıda titizlikle çalışıyoruz. Özellikle yapı elemanlarının korunması maksadıyla uygulamalar iş makineleri olmaksızın ilerliyor. Esnaflarımızın ticari faaliyetleriyle uyumlu bir biçimde sürdürdüğümüz restorasyon projemiz, ticari yoğunluğun azaldığı gece saatlerinde gerçekleşiyor. Kapalı Çarşımızın cephesini aslına uygun olarak düzenleyip, tarihi dokuya yakışır hale getirmeyi hedefliyoruz ” ifadeleri kullanıldı.

Tarihi dokuyla buluşacak

Kapalı Çarşı esnaflarından Cem Mankır çalışmalara ilişkin, “Büyükşehir Belediyemiz Tarihi Kapalı Çarşımızda cephe yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmalardan son derece memnunuz. Tüm Kapalı Çarşı esnafı olarak çarşımızın yeni görünümü çok merak ediyoruz ve o gün için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullanırken; Murat Güzelbulut, “Büyükşehir Belediyemizin Kapalı Çarşıda gerçekleştirdiği yenileme çalışmaları çarşımıza değer katacak ve daha modern hale getirecek. Yenileme çalışmaları için çok ciddi bir yatırım yapıldığının farkındayız ancak inşallah çalışmalar tamamlandığında buna değecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çarşımızın güzelliğine güzellik ekleneceğine inanıyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız