Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Emlak Konut GYO arasında imzalanan protokol kapsamında, teknoloji odaklı girişimlerin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Protokole, KSÜ Rektörü ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz imza attı.
21 üniversite desteklenecek
Toplam 21 üniversite ile 16 Teknokent, Teknopark ve TEKMER’in yer aldığı iş birliği sürecinde; girişimci adaylarının desteklenmesi, teknoloji tabanlı projelerin geliştirilmesi ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Protokol kapsamında özellikle PropTech, ConTech, akıllı şehirler ve dijital dönüşüm alanlarında ortak çalışmalar yürütülmesi planlanırken, üniversitelerde geliştirilen projelerin sektörle buluşturulması ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlanması hedefleniyor.