Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | Gaziantep’te TÜBİTAK 2204-B Yarışması Ödül Töreni düzenlendi

Gaziantep’te TÜBİTAK 2204-B Yarışması Ödül Töreni düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 20. 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Sergisi’nin ödül töreni, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 20. 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Sergisi’nin ödül töreni, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gaziantep’te TÜBİTAK 2204-B Yarışması Ödül Töreni düzenlendi

Yarışma kapsamında bölge sergisinde yer alan projeler arasından dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Farklı alanlarda başarılı bulunan çok sayıda proje ödül alırken, birinci olan proje sahipleri Türkiye finalinde bölgeyi temsil etme hakkı kazandı.

Programın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, gençlerin bilimsel çalışmalara yönelmesinin önemine dikkati çekerek, yarışmanın öğrencilerin araştırma ve üretme becerilerini geliştirdiğini ifade etti. Çeber, katkı sunan öğrenci ve danışman öğretmenlere teşekkür etti.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, öğrencilerin erken yaşta bilimle buluşmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu tür organizasyonlar, gençlerimizin merak duygusunu güçlendiren ve onları üretmeye teşvik eden önemli platformlardır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanı Hatice Dağlıoğlu, bu yıl bölge sergisinde yer alan ancak dereceye giremeyen öğrencilere de teşvik ödülü verileceğini belirtti. Dağlıoğlu, projelerin Türkiye’nin bilimsel geleceği açısından değer taşıdığını ifade etti.

TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Haşim Kelebek ise yarışmaya ülke genelinde 19 bin 437, Adana bölgesinden ise bin 432 projenin katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve protokol üyeleri katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız