Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Teknoloji | 72 gencin eğitim aldığı ROKETSAN Yapay Zekâ Hackathonu sona erdi

72 gencin eğitim aldığı ROKETSAN Yapay Zekâ Hackathonu sona erdi

ROKETSAN'ın savunma endüstrisindeki öncü rolünü yapay zeka alanına taşıma hedefiyle düzenlediği Yapay Zeka Hackathonu tamamlandı.

ROKETSAN'ın savunma endüstrisindeki öncü rolünü yapay zeka alanına taşıma hedefiyle düzenlediği Yapay Zeka Hackathonu tamamlandı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
72 gencin eğitim aldığı ROKETSAN Yapay Zekâ Hackathonu sona erdi

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen organizasyon, yarışmanın ötesinde atölyeler, eğitimler, paneller, teknik çalışmalar ve mentor desteğini bir araya getiren kapsamlı bir yetenek gelişim süreci olarak hayata geçirildi.

ROKETSAN'ın 3 hafta süren eğitim, sınav ve mülakat aşamalarını başarıyla tamamlayan 72 genç, üç gün süren atölyelerde büyük dil modelleri (LLM), bilgisayarlı görü ve otonom sistemler alanlarında uygulamalı ve etkileşimli eğitimler aldı.

Eğitimlerin ardından katılımcılar, isimlerini ROKETSAN ürünlerinden alan ÇAKIR, MAM-L, ŞİMŞEK, AKYA, ATMACA, BORA, SUNGUR ve TAYFUN takımları altında 48 saatlik zorlu maratonda ter döktü.

Jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucunda MAM-L takımı üçüncü, ŞİMŞEK takımı ikinci, ÇAKIR takımı ise birinci oldu. Dereceye giren takımlar madalyalarını ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit'in elinden aldı.

Bu programın kaybedeni yok

Ödül töreninde konuşan ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, katılımcıları tebrik ederek 49 yıl önceki öğrencilik yıllarını hatırlattı.

O dönemde laboratuvarda 15 gün güneş görmeden yazılım geliştirdiklerini belirten Yiğit, gençlerin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Genç arkadaşları ne kadar zorlasak azdır, her zorlayışta yeni şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Çalışma, azim, gayret ve cesaret olmadan yeni ve güzel şeyler ortaya çıkmıyor. Burada belki üç takıma ödül vereceğiz ama benim nazarımda bu programın kaybedeni yok. İnşallah hepinizi ROKETSAN bir şekilde değerlendirecek ve kıymetlendirecektir."

Türkiye'nin yapay zekadaki öncü rolünü inşa edeceğiz

Yaklaşık 10 yıldır bu ekosistemin içinde yer aldığını ve bazı projelerin başlangıcından envantere girdiği ana kadar bizzat süreçte bulunduğunu anlatan Yiğit, SİPER hava savunma sistemi ve ATMACA projelerinde yaşanan tecrübeleri paylaştı.

Projeler sırasında ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE bünyesindeki yetkin mühendislerle yoğun tartışmalar yaşandığını belirten Yiğit, şunları kaydetti: "Her seferinde başa dönüyorduk, tekrar yapıyorduk ama yılmadık. Arkadaşlarımız da yılmadı, cesaretlerini kaybetmedi. O başarısızlığı yaşayan da bizdik, başarıyı yakalayan da aynı ekipti. ATMACA'da da böyle oldu. Basit hatalar yapıyorduk ancak yılmadık ve ATMACA şu anda çok başarılı bir ürün olarak envanterde görevini yapıyor. Başarısızlıklar, eğer öğreniliyorsa, azimle çalışmaya devam ediliyorsa başarıya giden yolu oluşturuyor."

Konuşmasında yarışmacılara duyduğu güveni dile getiren Yiğit, "Burada hiç kimseyi başarısız görmüyorum. Cesaretinizden, gayretinizden, çalışmanızdan ve ısrarınızdan dolayı iyi ki varsınız. Bu ülkenin geleceğisiniz. İnşallah hep birlikte Türkiye'nin yapay zekadaki öncü rolünü inşa edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız