Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | Üç dünya rekoru kıran down sendromlu milli sporcu yeni rekorlar peşinde

Üç dünya rekoru kıran down sendromlu milli sporcu yeni rekorlar peşinde

Bulgaristan'da 13-19 Haziran'da düzenlenen 2026 SU-DS (Dünya Down Sendromlu Sporcular Spor Birliği) Dünya Şampiyonası'nda 3 dünya rekoru kırarak 6 altın ve 1 bronz madalya kazanan Muhammed Eren Uysal, yeni dünya rekorları için çalışmalarını sürdürüyor.

Bulgaristan'da 13-19 Haziran'da düzenlenen 2026 SU-DS (Dünya Down Sendromlu Sporcular Spor Birliği) Dünya Şampiyonası'nda 3 dünya rekoru kırarak 6 altın ve 1 bronz madalya kazanan Muhammed Eren Uysal, yeni dünya rekorları için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Üç dünya rekoru kıran down sendromlu milli sporcu yeni rekorlar peşinde

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yetkililerinin 5 yıl önce potansiyelini fark etmesinin ardından atletizme yönelen Uysal, bu süreçte katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda 60'ın üzerinde madalya elde etti.

Milli sporcu, 2027'de Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile 2028'de Meksika'da gerçekleştirilecek Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) yeni dünya rekorları kırmayı hedefliyor.

Ailem de beni destekliyor

Çalışmalarını Konya Atletizm Kompleksi'nde sürdüren Uysal, AA muhabirine haftada altı gün antrenman yaptığını belirtti. Uzun yıllar bu spora devam etmek istediğini dile getiren Uysal, "Ailem de beni destekliyor. Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonada 6 altın, 1 bronz madalya aldım. Burada 1500 metreyi 6 dakikanın altında koşarak dünya rekoru kırdım. Polonya'da ve Meksika'da düzenlenecek müsabakalarda madalyalar kazanmak, dünya rekorları kırmak istiyorum. Madalyaları toplayıp yine Türkiye'yi gururlandıracağım." ifadelerini kullandı.

Bu bizim için çok büyük bir gururdu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Atletizm Antrenörü Savaş Bağhan ise Uysal'ın Antalya'daki şampiyonada elde ettiği madalyalarla federasyonun dikkatini çektiğini söyledi.

Uysal'ın Bulgaristan'daki şampiyonada 1500 metreyi 6 dakikanın altında koşan ilk sporcu olduğuna dikkati çeken Bağhan, şöyle konuştu: "Bu bizim için çok büyük bir gururdu. Uysal aynı zamanda bir dünya şampiyonasında üç dünya rekoru kıran ilk sporcu oldu. Seneye Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda dünya rekorları ve dünya şampiyonlukları hedefliyoruz. 2028'de Meksika'da yapılacak Trisome Oyunları'nda yine dünya şampiyonluğu hedefliyoruz. Down sendromlu çocuklar, azimleriyle birçok şeyi ispatlıyor, onlara fırsat vermemiz lazım. Muhammed Eren de bu çocuklardan biriydi, onu bulmak ve keşfetmek önemliydi." ifadelerini kullandı.
Bağhan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun down sendromlu sporcuların paralimpik oyunlarda yer alması için öncülük ettiğini belirterek, 2032'de Avustralya'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları'nda down sendromlu sporcuların müsabakalara katılmasını istediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız