Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Spor | TSK'yı temsilen katıldığı uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı

TSK'yı temsilen katıldığı uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muaythai Milli Takımı kadrosunda yer alan 18 yaşındaki Murat Avcı, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Muaythai Challenge Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muaythai Milli Takımı kadrosunda yer alan 18 yaşındaki Murat Avcı, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Muaythai Challenge Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı.

TSK'yı temsilen katıldığı uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı

İlk kez düzenlenen ve TSK'nın daveti üzerine katıldığı şampiyonada kendisinden yaşça büyük iki asker rakibini yenerek altın madalyaya uzanan Murat Avcı, 15 sporcu ve 6 görevliyle gittikleri şampiyonda, TSK'yı başarıyla temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

İlk defa düzenlenen organizasyonda Türkiye olarak 11 madalya kazandıklarını ve genel sıralamada dünya ikincisi olduklarını belirten Murat Avcı, kazandığı altın madalyayla Türk sporuna güzel bir miras bıktığını dile getirdi.

Maçları nakavtla kazandım

Şampiyonaya TSK adına gittiğini ifade eden genç sporcu, şunları kaydetti: "Türk askerini temsilen çıktım. Allah'ın izniyle rakiplerimiz bizi yıkamazdı ama biraz zorlandım. Çok şükür maçları nakavtla kazandım. İlk rakibimi 1,5 dakikada, diğer rakibimi ise 2. rauntta nakavt ettim. Rakiplerim askerdi ve yaş olarak benden büyüklerdi. Ben 18 yaşındayım. İlk rakibim 40, diğeri 35 yaşındaydı. Bundan sonraki hedefim Türkiye'yi bu alanda daha güzel şekilde temsil etmek. İlk askeri oyunlar dünya şampiyonasıydı, ben de orada ilk erkekler dünya şampiyonu oldum. TSK adına orada bulunmak ayrı bir gururdu. Türk askerini temsil ettiğimiz için farklı bir gururla çıkıyorsun oraya. Ülkemizi güzelce temsil ettik. Toplam 11 madalyayla döndük ve güzel bir başarı elde ettik."

Murat Avcı, Türkiye'yi daha birçok şampiyonada gururla temsil etmeyi hedeflediğini aktardı.

Bu gururu ve mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmez

Beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda milli takım antrenörü Nazım Yorulmaz ise yaklaşık 10 yaşından beri çalıştırdığı sporcusuyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Her organizasyonda Türkiye'yi başarıyla temsil eden sporcusunun disiplinli ve hırslı olduğunu anlatan Yorulmaz, "İlk kez yapılan bir şampiyonada TSK'yı temsil eden ve başarılı olan sporcumu kutluyorum. Bizleri çok mutlu etti ve onurlandırdı. Orada çoğu asker olan bir toplumun önünde İstiklal Marşı'nı okuttuk. Bu gururu ve mutluluğu anlatmaya kelimeler yetmez. Kendisine başarılar diliyorum." diye konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız