Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Kahramanmaraşlı genç sanatçıdan büyük başarı

Kahramanmaraşlı genç sanatçıdan büyük başarı

Kahramanmaraş Me-Ka Sanat Evi eğitimcisi ve Dulkadiroğlu Belediyesi Müzik Öğretmeni Muhammed Ali Uçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Ses Türk Müziği Ses Yarışmasında’ başarı ödülü almaya hak kazandı.

Kahramanmaraş Me-Ka Sanat Evi eğitimcisi ve Dulkadiroğlu Belediyesi Müzik Öğretmeni Muhammed Ali Uçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Ses Türk Müziği Ses Yarışmasında’ başarı ödülü almaya hak kazandı.

Kahramanmaraşlı genç sanatçıdan büyük başarı

Ahmet Özhan ve Gülşen Kutlu gibi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin duayen sanatçılarının jürisinde yer aldığı yarışma, TRT Müzik ekranlarında canlı olarak yayınlandı. Sanat ve Halk Müziği kategorilerinden oluşan yarışmada, Türkiye’nin farklı kentlerinden onlarca genç yetenek sahne alarak, performanslarını sergiledi.

Yarışmaya Halk Müziği kategorisinde katılan Kahramanmaraşlı genç sanatçı Muhammed Ali Uçar ise “Mürsel Bey Barağı” ve “Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün” isimli eserleri seslendirdi. Okuduğu türkülerle, konukların büyük beğenisini kazanan Uçar,  jüriden de tam not aldı.

Yarışma sonunda başarı ödülü almaya hak kazanan Uçar, hediye çekini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’dan aldı.

Sergilediği performansla Kahramanmaraşlı sanatseverlerin takdirini toplayan Uçar’a, eğitimcisi olduğu Me-Ka Sanat Evi’nde öğrencileri tarafından sürpriz yapıldı. Başarısını öğrencileriyle birlikte pasta keserek kutlayan Uçar, “Me-Ka Sanat Evi ailemize ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Gerçekten Türkiye’nin birçok farklı köşesinden birbirinden kıymetli arkadaşımızla yarıştık. Çok değerli bir jürinin önüne çıkmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadık. Onlardan çok şey öğrendik. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem kendimizi geliştirmeye, hem Türk Müziği’ne katkı sunmaya, hem de Kahramanmaraş’ta müziği sevdirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Me-Ka Sanat Evi Sahibi Vedat Kazancı da Uçar’ı kutlayarak, “Değerli hocamız müziğe gönül vermiş bir insan. Hepimizin göğsünü kabarttı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre önce yola çıkmamıza rağmen, kısa sürede sıcak bir aile olduk. Birbirinden yetenekli ve müziği seven çocuklarımız burada eğitim alıyor ve yeteneklerini keşfediyorlar. Aynı zamanda Devlet Konservatuarlarına giriş sınavına hazırlık yapan gençlerimize eğitim vermeye ve onların yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Gerçekten Muhammed Hocamızın elde ettiği bu başarı bizleri gururlandırdı. Bize bu mutluluğu yaşattığı için kendisine şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki müzik yaşamında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız