Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | Kilis'te deprem sonrası restorasyonu tamamlanan 2 cami ibadete açıldı

Kilis'te deprem sonrası restorasyonu tamamlanan 2 cami ibadete açıldı

Kilis'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar alan Ulu ve Şurahbil Bin Hasene camileri, restorasyonlarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

Kilis'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar alan Ulu ve Şurahbil Bin Hasene camileri, restorasyonlarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Kilis'te deprem sonrası restorasyonu tamamlanan 2 cami ibadete açıldı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan Ulu Cami'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kahramanmaraş depremlerinde hasar almıştı

Kilis Valisi Ömer Kalaylı, törendeki konuşmasında, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında kentteki camilerde de hasar oluştuğunu anımsattı.

Bu camilerde restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Kalaylı, "Depremde hasar alan camilerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Yıl sonuna kadar restorasyonu devam eden camileri hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu süreçte emeği geçen Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç da restorasyonu biten Ulu ve Şurahbil Bin Hasene camilerinin ibadete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdele keserek Ulu Cami'yi yeniden ibadete açtı.

Törene, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun, İl Müftüsü Alettin Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Serhan Diyarbakırlı ile vatandaşlar katıldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız