Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kültür | "Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi" Afşin'de!

"Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi" Afşin'de!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çanakkale Savaşları am Gezici Sergisi açıldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çanakkale Savaşları am Gezici Sergisi açıldı.

"Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi" Afşin'de!

Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği'nin "Bir Gün Değil, Her Gün Çanakkale" projesi kapsamında Afşin Kültür Evi'ndeki serginin açılışında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi"nin 3 Kasım'a kadar ziyarete açık olduğunu söyledi.

 

Tarih kitaplarından okunan büyük destanın, yaşanmışlıklarını Afşin'de öğrencilerle buluşturduklarını ifade eden Güven, "250 bin şehit verdiğimiz bir varoluş savaşı. Çanakkale Savaşı'nda kullanılan silahların, yaşam malzemelerinin yer aldığı bir müze ilçemize geldi. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz, göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

 

Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi Müdürü Ali Murat ise Çanakkale ruhunu canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için 9 yıldır Türkiye'yi gezdiklerine işaret etti.

 

Farklı projelerle 9 yıldır Türkiye'de il ve ilçeleri ziyaret etmeye çalıştıklarını dile getiren Murat: "Amacımız, Çanakkale Savaşının ruhunu canlandırmak ve yetişecek olan nesle bu ruhu nakşederek, onlara ecdatlarını tanımalarını ve hangi şartlar altında bu savaşın yapıldığını gösterebilmek. Öğrencilerimize kendi geçmişi ve tarihi ile bağlantı kurdurmak adına Çanakkale'den çıkan en büyük gezici müze olarak Afşin ve diğer ilçelerimizi ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler, Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi Müdürü Ali Murat eşliğinde sergiyi gezdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız