Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | TEKNOFEST’te 5’inci olan Kahramanmaraş Fen Lisesi pusula roket takımını ödüllendirdi

TEKNOFEST’te 5’inci olan Kahramanmaraş Fen Lisesi pusula roket takımını ödüllendirdi

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, okul ziyaretleri kapsamında Fen Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek TEKNOFEST 2021'de Roket Yarışması finallerinde son 5 takım içerisinde yer alan Pusula Roket Takımı'na ödül verdi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, okul ziyaretleri kapsamında Fen Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek TEKNOFEST 2021'de Roket Yarışması finallerinde son 5 takım içerisinde yer alan Pusula Roket Takımı'na ödül verdi.

TEKNOFEST’te 5’inci olan Kahramanmaraş Fen Lisesi pusula roket takımını ödüllendirdi

Okul ziyaretlerini sürdüren Kahraman, günün ilk ders zilinde Kahramanmaraş Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. İstiklâl Marşı töreninde öğrencilere seslenen Kahraman: "Bakanlığımızın okulları açmadaki kararlı duruşu sonrası okullarımız yüz yüze eğitime tam gün olarak başladı. Okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz gerekli önlemleri aldılar. Sizler de okullarımızdan tekrar uzaklaşmamak yani yüz yüze eğitime tekrar ara verilmemesi için maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymalısınız. Sizler ve sevgili velilerimizden en büyük ricamız, salgın kurallarına azami derecede dikkat etmeniz ve bizlere destek vermeniz. Ancak bu şartlar altında yüz yüze eğitime yıl sonuna kadar devam etmiş olacağız. Sizlerin, tüm velilerimizin ve tüm halkımızın bu kurallara dikkat edeceğine gönülden inanıyorum. Bu duygularla 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerine yer verdi.

TEKNOFEST 2021’de Türkiye çapında ilki düzenlenen Liseler Arası Roket Yapma Yarışması’na katılarak finallerde 5 takım içerisinde mücadele eden Kahramanmaraş Fen Lisesi Pusula Roket Takımı’na, gösterdikleri başarı için teşekkür eden İl Müdürü Kahraman, Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdikleri için tebrik etti. Teknoloji ve sanayii trendi TEKNOFEST ekibinde görevli öğrencilerine, öğretmenlere ve idarecilere ayrı ayrı teşekkür ederek sevinçlerine ortak oldu.

Tören sonunda Pusula Roket Takımı’nda yer alan öğrenci ve öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman tarafından ödülleri takdim edildi.

Pusula roket takımının TEKNOFEST süreci

11’inci sınıf öğrencilerinden oluşan Pusula Roket Takımı, bir buçuk yıl önce 6 öğrenci ve bir öğretmen ile projelendirildi. 223 takımın katıldığı yarışmalar sonunda finalde atışlara kalan 5 okuldan biri oldu.

Ön Tasarım Raporu’nda Türkiye 12’nciliği, Kritik Tasarım Raporu’nda Türkiye 2’nciliği elde eden Pusula Roket Takımı, 5000 feet atış mesafesi ile finalde büyük bir başarıya imza attı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız