Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kervan Pastanelerinden anlamlı farkındalık

Kervan Pastanelerinden anlamlı farkındalık

Kahramanmaraş’ın seçkin markası Kervan Pastaneleri, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında anlamlı bir farkındalığa imza attı.

Kahramanmaraş’ın seçkin markası Kervan Pastaneleri, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında anlamlı bir farkındalığa imza attı.

Kervan Pastanelerinden anlamlı farkındalık

Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu‘nun öncülüğünde Kervan Pastanelerinin 8 şubesinin tamamında, tüm çalışanlar üzerlerine “Kadına yönelik şiddete hep birlikte dur diyelim” yazılı tişörtler giydiler.

Pastanelere gelen kadınlı-erkekli, her yaş grubundan misafirler, şiddetin karşısında mesaj veren tişörtlerle kendilerini karışlayan çalışanları takdirle izlediler.

Kervancıoğlu, kadına şiddetin çağdışı ve utanç verici bir davranış olduğunu belirterek, “Kadın hakları ihlalleri, her coğrafyadaki toplumlarda yaygın olan, sınır ve sınıf tanımayan bir suçtur. Bu suçu da biz yüz kızartıcı suç olarak kabul ediyor ve Kervan ailesi olarak karşısında dimdik duruyoruz”  dedi.

Şiddetin öğrenilen bir davranış olduğunu bu nedenle gelecek nesillerin böylesi suçlara karışmaması için ailelere önemli görev düştüğünü vurgulayan Kervancıoğlu, “Yapılan araştırmalar babasının annesine şiddet uyguladığını gören çocukların da yetişkin olduklarında aynı eğilimi gösterdiklerini ortaya koyuyor.  Bundan dolayı ki bu suç için çocuklarımıza rol model olmayalım” çağrısında bulundu.

Kadına yönelik şiddetin sadece kadın sorunu değil bir insan hakları sorunu olduğuma dikkati çeken Sami Kervancıoğlu, “ Toplumunun tümünü etkileyen bu sorun karşısında sessiz kalınmamalı ve çözümüne yönelik köklü, gerçekçi yaptırımlar içeren çalışmalar yapılmalı” görüşünü dile getirdi.

Kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması mücadelesinde erkeklere de görev düştüğünü ifade eden Kervancıoğlu, “Gün geçmiyor ki televizyon haberlerinde kadına yönelik şiddete ilişkin haber yayınlanmasın. Bunları her gün televizyonlarda ve basında görmek bizleri derinden yaralıyor” şeklinde konuştu.
 
Kervancıoğlu, bu özel gönder tişört yazıları ile farkındalık oluşturduklarını ancak, yılın her gününde şiddetin karşında olduklarını sözlerine ekledi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız