Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında hem kırsal bölgelerdeki bağlantı yolları hem de kent merkezindeki ulaşım güzergâhları yenileniyor.
Çalışmaların Göksun ayağında, kırsal Ericek Mahallesi’nde bulunan 5 kilometre uzunluğundaki grup yolunda kapsamlı yenileme gerçekleştiriliyor. 7 metre genişliğindeki yol, çift kat sathi asfaltla baştan sona kaplanıyor. Yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla yürütülen çalışma, bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesini hedefliyor.
7 mahalleye ulaşım sağlıyor
Ericek Mahallesi’ndeki grup yolu; Tombak, Ericek, Çardak, Korkmaz, Fındık, Kale ve Salyan mahallelerini birbirine bağlıyor. Günlük ulaşımda yoğun şekilde kullanılan güzergâh, aynı zamanda Afşin ve Elbistan’a alternatif ulaşım imkânı sağlıyor.
Deprem sonrasında ağır tonajlı araçların geçişi nedeniyle yıpranan yolda gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla ulaşım güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.
Mahalle sakinlerinden Harun Barışık, yolun hem mahalleler arası bağlantı hem de Afşin ve Elbistan ulaşımı açısından önemli olduğunu belirterek, çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
Okul çevresindeki sokaklar da yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmaları Dulkadiroğlu ilçesinde de devam ediyor. Şeyh Şamil Mahallesi’nde bulunan 68 bin 50 ve 68 bin 44’üncü sokaklar sıcak asfaltla kaplanıyor.
Söz konusu sokaklar, Cumhuriyet Ortaokulu ve Dulkadiroğlu İlkokulu’na ulaşım sağlayan güzergâhlar arasında yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede araç trafiğinin daha akıcı hale gelmesi, öğrenciler ve velilerin okullara ulaşımının ise daha güvenli ve konforlu olması hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yeni yol yapımının yanı sıra mevcut güzergâhlarda gerçekleştirdiği asfalt ve bakım çalışmalarıyla şehir genelindeki ulaşım altyapısını yenilemeye devam ediyor.