Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Asayiş | Gümrüklerde kaçakçılığa darbe! 8 ayda 81,9 milyar liralık yakalama

Gümrüklerde kaçakçılığa darbe! 8 ayda 81,9 milyar liralık yakalama

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2026 yılının ocak-ağustos döneminde düzenlediği 4 bin 397 operasyonda 81 milyar 970 milyon TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Ağustosta ise yakalama değeri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 144 arttı.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2026 yılının ocak-ağustos döneminde düzenlediği 4 bin 397 operasyonda 81 milyar 970 milyon TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Ağustosta ise yakalama değeri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 144 arttı.

KAYNAK: Ticaret Bakanlığı
Gümrüklerde kaçakçılığa darbe! 8 ayda 81,9 milyar liralık yakalama

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadelesi 2026 yılında da aralıksız devam ediyor. Gümrüklerde gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucudan elektronik eşyaya, makine aksamından tıbbi malzemeye kadar çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.

8 ayda 4 bin 397 operasyon

Gümrükler Muhafaza ekiplerinin 2026 yılının ilk 8 ayında gerçekleştirdiği 4 bin 397 farklı operasyonda, 81 milyar 970 milyon TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalandı.

Bakanlık verilerine göre söz konusu yakalama değeri, bir önceki döneme kıyasla yüzde 78 artış gösterdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 49,7 ton uyuşturucu madde, 927 bin 840 adet elektrik-elektronik eşya, 1 milyon 788 bin adet makine aksamı ve 5 milyon 107 bin adet tıbbi malzeme yer aldı.

Ekiplerin operasyonlarında bunların yanı sıra tütün mamulleri, tarihi eserler, akaryakıt ve tekstil malzemeleri gibi çok farklı kategorilerde kaçak eşya da ele geçirildi.

Ağustosta yakalama değeri yüzde 144 arttı

Gümrükler Muhafaza ekiplerinin 2026 yılı Ağustos ayında gerçekleştirdiği 497 farklı operasyonda, 10 milyar 532 milyon TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalandı. Ağustos ayındaki yakalama değeri, 2025 yılının aynı dönemine göre yüzde 144 arttı.

Ağustos operasyonlarında 8,4 ton uyuşturucu madde, 61 bin 854 adet makine aksamı, 202 ton 635 kilogram akaryakıt ve 863 adet araç ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca tütün mamulleri, tarihi eserler ve tekstil malzemeleri başta olmak üzere farklı türlerde kaçak eşya da yakalandı.

Risk analiz sistemleri ve teknolojik altyapı kullanılıyor

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrükler Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadelede gelişmiş risk analiz sistemleri, teknolojik kontrol altyapısı ve uzman personelden yararlanıyor. Yürütülen çalışmalarla ülke ekonomisinin korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve toplum sağlığının güvence altına alınmasının yanı sıra suç örgütleriyle mücadeleye de katkı sağlanıyor.

Bakanlık, özellikle uyuşturucu ve toplum sağlığını tehdit eden kaçak ürünlere yönelik mücadelenin 7 gün 24 saat sürdürüldüğünü bildirirken, kaçakçılığın farklı türlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtiyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız