Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Hafif yağmur
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta kırmızı biberin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Kahramanmaraş’ta kırmızı biberin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün 30’uncu Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ‘Baharatlık Kırmızıbiberin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün 30’uncu Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ‘Baharatlık Kırmızıbiberin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta kırmızı biberin dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kahramanmaraş Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü ve üreticiler katıldı.

Panelist olarak Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri  Prof. Dr. Cuma Akbay, Prof. Dr. İsmail Güvenç, Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Pazarcık Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Grv. Yeşim Aytop ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerinden Zir. Yük. Müh. Zekeriya Köker'in yanı sıra teknik personeller ve Kırmızıbiber üreticileri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Gözcü, Enstitü bünyesinde yürütülen proje ve çalışmalar hakkında, İl Tarım ve Orman Müdürü Bozkurt ise Kahramanmaraş’ta Kırmızıbiber üretimi ve Müdürlük tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Cuma Akbay'ın moderatörlüğünde panelistler tarafından Kırmızıbiber Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele ve Kurutma Yöntemleri konularında sunumlar gerçekleştirildi. 

Panel programı soru-cevap ve değerlendirme ile sona erdi. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız