Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş'ta eğitime yapay zeka desteği

Kahramanmaraş'ta eğitime yapay zeka desteği

Onikişubat Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 5. sınıf öğrencileri için geliştirilen Anla-Hızlan-Odaklan-Başar (AHOB) programı hediye etti.

Onikişubat Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 5. sınıf öğrencileri için geliştirilen Anla-Hızlan-Odaklan-Başar (AHOB) programı hediye etti.

Kahramanmaraş'ta eğitime yapay zeka desteği

Belediye Hizmet Binasında düzenlenen etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 9 bin öğrenci için protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, buradaki konuşmasında, amaçlarının 5. sınıfta eğitim gören öğrencilerin başarısında artış sağlanması olduğunu söyledi.

Yerli bir firma tarafından geliştirilen AHOB'un öğrencilere keyifle öğrenebileceği oyunsallaştırılmış teknikler sunduğunu aktaran Mahçiçek, salgın hastalık sürecinde bilgisayara bakma süresi ve oyun süresinin arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz bu ilgilerini doğru yöne kanalize ederek oyunla öğrenme metoduyla derslerindeki başarıyı, anlama kabiliyetlerindeki artışı sağlayabiliriz diye düşündük. Bu programı kullanan öğrencilerin başarılarındaki artış olumlu yönde hem hayata hem eğitimlerine katkı sağlamaktadır. Her çocuğumuz özeldir ve farklı öğrenme metotlarına sahiptir. Kimi dikkat eksikliği kimi disleksi nedeniyle öğrenememektedir. Bu programın düzenli kullanımı ile çocuklarımız kazanımlarında, ortaokul ve lise derslerine adaptasyonlarında gelişme sağlayacaklardır."

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de eğitime yapılan yatırımlardan dolayı başta Başkan Mahçiçek olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız