Toplantıda, Kahramanmaraş’ta çığ riskinin bulunduğu bölgelerde yapılması gereken çalışmalar, erken uyarı sistemleri, kurumlar arası koordinasyon ve acil müdahale planları detaylı şekilde ele alındı.
İl genelinde çığ tehlikesine karşı önlem almayı hedefleyen toplantıya, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren ilgili paydaş kurumların temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, toplantıda Kahramanmaraş’ın iklimsel ve coğrafi yapısı itibarıyla çığ riski taşıyan bir il olduğunu vurguladı.
AFAD yetkilileri, çığ risk haritalarının güncellenmesi, eğitim faaliyetlerinin artırılması ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Toplantı, çığ riski taşıyan bölgelerde yapılacak saha çalışmalarının planlanması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi için alınan kararlarla sona erdi.
Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, toplantının ardından yaptığı açıklamada, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak adına benzer toplantıların devam edeceğini ve alınan önlemlerin hızla uygulamaya geçirileceğini belirtti.