Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’ta 54 araç ve 110 personeller 200 ton atık araç lastiği toplandı

Kahramanmaraş’ta 54 araç ve 110 personeller 200 ton atık araç lastiği toplandı

Kahramanmaraş’ta 54 araç ve 110 personel ile şehrin muhtelif bölgelerinde sivrisinek üreme alanlarına yönelik kışlak mücadele başladı. Sıcak ve nemli alanlarda popülasyonları artan zararlıların engellenmesi için kentten 200 tona yakın araç lastiği de toplandı.

Kahramanmaraş’ta 54 araç ve 110 personel ile şehrin muhtelif bölgelerinde sivrisinek üreme alanlarına yönelik kışlak mücadele başladı. Sıcak ve nemli alanlarda popülasyonları artan zararlıların engellenmesi için kentten 200 tona yakın araç lastiği de toplandı.

Kahramanmaraş’ta 54 araç ve 110 personeller 200 ton atık araç lastiği toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi her yıl rutin olarak sürdürdüğü sivrisineklere karşı kışlak mücadelesine başladı. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesindeki 54 araç ve 110 personelle gerçekleştirilen çalışmalarla, insanlara psikolojik rahatsızlık veren ve sayısız hastalık bulaştıran sivrisineklerin popülasyonları kontrol altında tutuluyor.

Sıcak ve nemli alanlarda üreyen zararlılara karşı çalışmalar; su birikintileri, bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve çevreye rastgele atılmış araç lastikleri ve kalorifer kazan dairelerinin bulunduğu alanlarda sürdürülüyor. Sivrisinek üreme kaynaklarının azaltılmasının hedeflendiği çalışmalar sonucu, kimyasal kullanımını da azaltılarak çevre ve su kirliliğinin de önüne geçiliyor. 

200 Ton atık araç lastiği toplandı

Kışlak mücadelesi kapsamında önemli bir sinek üreme alanı olan ve çevreye rastgele atılan araç lastikleri de tek tek toplanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında şehir genelinde 200 ton atık araç lastiği toplandı. Hem çevre kirliliği önlendi hem de atık lastikler geri dönüşüme kazandırıldı. Yapılan açıklamada, zararlılarla mücadelenin aralıksız devam ettiği belirtildi. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız