Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş depremi bağış hesabının büyük bölümü harcandı

Kahramanmaraş depremi bağış hesabının büyük bölümü harcandı

Kahramanmaraş depremi sonrasında toplanan milyarlarca liralık bağış, enkaz altındaki umutları yeniden yeşertmek, yıkılan hayatları onarmak ve binlerce afetzedeye barınma ile geçim desteği sağlamak için harcandı. AFAD’ın açıkladığı verilere göre, bağış hesabındaki dev kaynağın neredeyse tamamı, depremzedelerin en temel ihtiyaçlarına ulaştırıldı.

Kahramanmaraş depremi sonrasında toplanan milyarlarca liralık bağış, enkaz altındaki umutları yeniden yeşertmek, yıkılan hayatları onarmak ve binlerce afetzedeye barınma ile geçim desteği sağlamak için harcandı. AFAD’ın açıkladığı verilere göre, bağış hesabındaki dev kaynağın neredeyse tamamı, depremzedelerin en temel ihtiyaçlarına ulaştırıldı.

Kahramanmaraş depremi bağış hesabının büyük bölümü harcandı

15 Ağustos 2025 itibarıyla Kahramanmaraş depremi için toplanan bağışların büyük bir kısmı afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldı. AFAD verilerine göre bağış hesabında toplanan 145 milyar 795 milyon 271 bin 894 TL’nin 137 milyar 593 milyon 289 bin 974 TL’si harcandı. Hesapta kalan miktar ise 8 milyar 201 milyon 981 bin 920 TL oldu.

En büyük pay nakdi yardımlara

Afetzedelere yapılan nakdi yardımlar toplamda 71 milyar 122 milyon 539 bin 504 TL olarak gerçekleşti.

Bu kapsamda:

  • 38 milyar 439 milyon 498 bin 500 TL kira desteği,
  • 19 milyar 959 milyon 780 bin TL “10 Bin TL Hasar Hane” ödemesi,
  • 8 milyar 529 milyon 360 bin TL taşınma yardımı,
  • 4 milyar 136 milyon 700 bin TL vefat ödemesi,
  • 57 milyon 201 bin 4 TL tahliye desteği verildi.

Barınma için 66 milyar TL’den fazla harcandı

Barınma giderleri kapsamında 66 milyar 470 milyon 750 bin 470 TL harcandı. Bunun büyük kısmını 60 milyar 396 milyon 15 bin 763 TL ile çadır, konteyner alımı ve altyapı çalışmaları oluşturdu. Ayrıca 4 milyar 920 milyon 961 bin 842 TL Esenkart ödemelerine, 1 milyar 153 milyon 772 bin 865 TL ise gıda ve hijyen seti alımına ayrıldı.

Bu rakamlar, bağışların büyük ölçüde afetzedelerin barınma, taşınma ve günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını gösteriyor. Yetkililer, kalan miktarın da ihtiyaç önceliklerine göre değerlendirileceğini belirtiyor.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız