Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş depremi bağış hesabından 130 milyar lira harcandı

Kahramanmaraş depremi bağış hesabından 130 milyar lira harcandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası bağış hesaplarından yapılan harcamalara ilişkin güncel veriler açıklandı. AFAD tarafından yayımlanan bilgilere göre, 144,4 milyar TL’lik bağış hesabının 130,8 milyar TL’si kullanıldı. Kalan miktar ise 13,5 milyar TL olarak kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası bağış hesaplarından yapılan harcamalara ilişkin güncel veriler açıklandı. AFAD tarafından yayımlanan bilgilere göre, 144,4 milyar TL’lik bağış hesabının 130,8 milyar TL’si kullanıldı. Kalan miktar ise 13,5 milyar TL olarak kaydedildi.

Kahramanmaraş depremi bağış hesabından 130 milyar lira harcandı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen yardım faaliyetlerine ilişkin güncel harcama raporu açıklandı.

AFAD tarafından yayımlanan verilere göre, depremzedeler için oluşturulan bağış hesabında toplanan 144.4 milyar TL’nin 130.8 milyar TL’si kullanıldı. Kalan miktar ise 13.5 milyar TL olarak kaydedildi. Bu yardımların büyük bir kısmı kira, taşınma ve barınma desteklerine ayrılırken, gıda ve hijyen yardımları da devam ediyor.

Nakdi yardımlara 68 milyar TL ödeme

Afetzedelere yapılan doğrudan nakdi yardım ödemeleri 68,2 milyar TL’ye ulaştı. Bu kapsamda en büyük harcama kalemini 35,6 milyar TL ile kira destek ödemeleri oluştururken, 10 bin TL’lik hasar hane desteği için 19,9 milyar TL ödeme yapıldı. Ayrıca, 15 bin TL’lik taşınma yardımı olarak 8,5 milyar TL, vefat eden vatandaşların ailelerine yapılan 100 bin TL’lik ödemeler kapsamında ise toplamda 4,1 milyar TL harcandı.

Barınma giderleri 62,5 milyar TL’yi aştı

Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan harcamalar 62,5 milyar TL’yi geçti. Bu harcamaların büyük bir kısmı çadır ve konteyner alımı ile konteyner altyapısına ayrıldı ve bu kapsamda 56,8 milyar TL harcandı. Esenkart ödemeleri olarak 4.5 milyar TL ve gıda-hijyen seti alımları için 1.1 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Bağış hesabında 13,5 Milyar TL kaldı

Yapılan harcamalar sonrası bağış hesabında kalan miktar 13,5 milyar TL olarak hesaplandı. Deprem sonrası barınma, gıda, hijyen ve diğer temel ihtiyaçlar için harcamaların devam edeceği belirtilirken, kalan fonların etkin bir şekilde kullanılması planlanıyor.

AFAD ve ilgili kurumlar, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalarına devam ederken, yapılan harcamaların detayları kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecek.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız