Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
36°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor projesi imzalandı

Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor projesi imzalandı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi arasında Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi arasında Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor projesi imzalandı

Onikişubat Belediyesi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, Şube Müdürü Kemal Kösekul ve proje koordinatörleri katıldı.

Protokolün imzalanmasının akabinde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, projenin Kahramanmaraş eğitimine 2014 yılından bu yana çok önemli katkılar sağladığını, bundan sonra da bu katkının artmasını beklediklerini kaydetti. Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek ise eğitim adına yaptıkları katkıların ve desteklerin sürmeye devam edeceğini belirterek projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik uygulanacak olan proje, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, onların nitelikli okuma yapmalarını sağlamak, okumanın kalıcı davranış haline gelmesine katkı yapmak, kitap okuma oranlarını arttırmak ve okuma faaliyetlerinin hayatlarının önemli bir uğraşı olmasını sağlamak amacıyla planlandı.

2014 yılından beri sürdürülen proje kapsamında bu yıl okulların her şubesine her biri beş kitaptan oluşan bir set olmak üzere toplamda 70 bin kitabın öğrencilere dağıtılması hedefleniyor. Proje kapsamındaki kitapları okuyarak yapılacak sınavlar neticesinde her kategoride ilk üçe girecek öğrenciler ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca mansiyon alan öğrencilere de ödül verilecek. Böylece öğrenciler hem kitap okumanın tadına varacak hem de ödül kazanacaklar.

Öte yandan bu yıla kadar proje kapsamında yaklaşık olarak 285 bin kitap dağıtımı yapıldı. Yedi yıldan beri bu zamana kadar yaklaşık 360 bin öğrenci bu kitapları okuyarak yarışmaya katıldı. Toplamda iki milyonun üzerinde kitap okuma faaliyeti gerçekleştirilmiş oldu. Okur-yazar buluşmaları sayesinde öğrenciler okudukları kitapların yazarlarıyla tanışma, onlarla söyleşi yapma fırsatı da yakalamış oldular.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız