Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Sanat | Dönüşen Yeryüzü sergisi COP31 kapsamında Antalya'ya taşınıyor

Dönüşen Yeryüzü sergisi COP31 kapsamında Antalya'ya taşınıyor

Fotoğrafçı Edward Burtynsky'nin "Dönüşen Yeryüzü" sergisinden özel bir seçki, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31. Taraflar Konferansı (COP31) kapsamında Antalya'da sanatseverlerle buluşacak.

Fotoğrafçı Edward Burtynsky'nin "Dönüşen Yeryüzü" sergisinden özel bir seçki, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31. Taraflar Konferansı (COP31) kapsamında Antalya'da sanatseverlerle buluşacak.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Dönüşen Yeryüzü sergisi COP31 kapsamında Antalya'ya taşınıyor

Borusan Holdingden yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirliği insan ve inovasyon temelli bütüncül bir yaklaşıma dönüştüren Borusan Grubu, sanatın dönüştürücü gücüyle uluslararası diyaloğa katkı sunmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, Burtynsky'nin insan faaliyetlerinin yeryüzündeki etkilerini belgeleyen eserlerinden oluşan Dönüşen Yeryüzü sergisinden özel bir seçki, Borusan Holding ve Borusan Contemporary işbirliğiyle 9-20 Kasım'da COP31 süresince Akra Antalya'nın ev sahipliğinde sergilenecek.

Burtynsky'nin 2025-2026 sezonunda Perili Köşk'te gerçekleşen sergisinden oluşturulan ve insanın yeryüzü üzerindeki etkisini odağına alan seçki, endüstriyel üretim alanlarını, madenleri ve tarım arazilerini geniş manzara çalışmalarıyla ele alarak, ilerlemenin ardında bıraktığı izleri görünür kılıyor. Sanatçının görsel anlatımı, hem insan müdahalesinin ölçeğini hem de bu dönüşümün kalıcı sonuçlarını gözler önüne seriyor.

Serginin dikkati çeken bölümlerinden birini, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonunun siparişi ve TEMA Vakfının katkılarıyla hayata geçirilen "Erozyon" serisi oluşturuyor. Burtynsky'nin Anadolu coğrafyasında havadan gerçekleştirdiği çekimlerden oluşan bu özel bölüm, toprağın binlerce yıllık hafızası ile insan müdahalesini aynı karede sunuyor.

Söz konusu fotoğraf seçkisine, sanatçının uzun yıllara yayılan üretimini besteci Phil Strong'un müzikleriyle birleştiren 22 dakikalık sarmalayıcı (immersive) multimedya projesi "In the Wake of Progress" eşlik ediyor. Türkiye'de ilk kez sergilenecek olan ve görsel estetikle sarsıcı yüzleşmeyi harmanlayan çalışma, Borusan Holding işbirliğiyle COP31 süresince izlenebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız