Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Kahramanmaraş’a 2 milyon TL’lik yeni köprü

Kahramanmaraş’a 2 milyon TL’lik yeni köprü

Elbistan’ın Karahüyük Mahallesi’ne deforme olduğu için kullanılamaz hale gelen eski köprü yerine 2 Milyon TL’lik yatırımla daha modern ve standardı yüksek yeni köprü kazandırılıyor.

Elbistan’ın Karahüyük Mahallesi’ne deforme olduğu için kullanılamaz hale gelen eski köprü yerine 2 Milyon TL’lik yatırımla daha modern ve standardı yüksek yeni köprü kazandırılıyor.

Kahramanmaraş’a 2 milyon TL’lik yeni köprü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekiplerin yeni çalışma noktası Elbistan ilçesinin kırsal mahallelerinden Karahüyük oldu. 

Hurman Çayı üzerinde bulunan, tarım alanlarına ulaşım sağlayan, deforme olduğu için ulaşımda aksamalara neden olan ve ekonomik ömrünü doldurmuş 50 yıllık köprü yıkılarak yerine 24 metre uzunluğa ve 8 metre genişliğe sahip daha modern ve standardı yüksek köprü inşa ediliyor.  2 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen köprüde ayakların demir bağlama ve betonarme uygulamaları hızla sürüyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak yeni köprünün hizmete alınması hedefleniyor.

Muhtar Ünal’dan hizmet teşekkürü

2 Milyon TL’lik yatırımla mahalleye kazandırılan yeni köprünün önemine değinen muhtar Mehmet Ünal, “Hurman Çayı üzerinde bulunan ve 50 yıldır mahallemize hizmet eden köprümüz tarım alanlarına ulaşım sağlayan güzergâh üzerinde yer alıyordu. Dolayısıyla çiftçilerimizin çok sık kullandığı bir köprüydü. Ancak Hurman Çayı’nın zaman zaman coşması nedeniyle büyük hasar gördü ve çöktü. Artık kullanılamaz hale gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’den mahallemize yeni köprü yapılmasını talep ettik. Sağ olsun başkanımız da ekiplere talimat verdi ve mahallemizdeki harabe köprü yıkılarak yerine daha modern ve kullanışlı yeni köprü inşa ediliyor. Hayrettin Güngör Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız