Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Göksun’da çiftçi kursları aralıksız devam ediyor!

Göksun’da çiftçi kursları aralıksız devam ediyor!

Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi kursları aralıksız devam ediyor.

Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi kursları aralıksız devam ediyor.

Göksun’da çiftçi kursları aralıksız devam ediyor!

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında, İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslarda kursiyerlere aldıkları eğitimin yanında, günlük 30 TL ücret ve genel sağlık sigortası kapsamında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılıyor.

 

Proje kapsamında Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlen Sığır Yetiştiriciliği kursuna bir ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, kursiyerle birlikte bir süre verilen kursu dinledikten sonra, kurs hakkında İlçe Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’tan bilgi aldı.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre: “Kırsalda genç istihdamını artırmayı hedeflenen bu projeyle daha bilinçli, modern tarım ve hayvancılık tekniklerine daha iyi adapte olabilen çiftçiler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Katılımcılar düzenlenen bu kurslarda geleneksel tarım yöntemlerine ek olarak pratik ve profesyonel tarım yöntemlerini öğreniyor. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakanlığımız adına İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız” denildi.

 

Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre: “İŞ-KUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çiftçilerimizin talepleri ve ihtiyaç hissedilen konularda kurslar düzenlendiğini belirterek, geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 12 kursta toplam 273 kişiye kurs bitirme sertifikalarını verdik, bu yılda benzer şekilde kurslarımıza devam ediyoruz. Kurslarımızda İlçe Müdürlüğümüzde görevli konularında uzman sağlık ve uzman teknik personellerimiz eğitmen olarak kursiyerlere eğitimler vermektedir. 2019 yılında programlarından kurslardan 2 tanesi gerçekleşmiş oldu. Bundan sonra Temmuz ayında “Çilek Yetiştiriciliği”, Eylül ayında “Domates Yetiştiriciliği”, Kasım ayında “Sürü Yönetim Elemanı” ve Aralık ayında “Basınçlı Sulama Sistemi” kurslarının açılması planlanmaktadır. İŞKUR işbirliği ile açılan kurslarımıza sosyal güvencesi olmayan, 18-40 yaş arası herkes başvuru yapabilirler.” dedi. Kıraç ayrıca planlanan kursların haricinde, talep, ihtiyaç ve iş planlaması çerçevesinde yeterli başvuru sayısına ulaşıldığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle arıcılık, mantar yetiştiriciliği v.b. konularda yaş sınırlaması veya sosyal güvence sınırlaması olmadan isteyen herkesin katılabileceği kurslarında açılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız