Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | DEVA Partisi İl Başkanı Karatutlu: Kahramanmaraş, afet bölgesi ilan edilmeli

DEVA Partisi İl Başkanı Karatutlu: Kahramanmaraş, afet bölgesi ilan edilmeli

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partisi İl Başkanı Karatutlu: Kahramanmaraş, afet bölgesi ilan edilmeli

DEVA Partisi İl Başkanı Karatutlu, yoğun kar yağışının yaşandığı Kahramanmaraş’ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

DEVA Partili Karatulu, mesajında: “Kar nedeniyle afet bölgesi ilan edilmelidir. Şehrimizde bir haftadır devam eden kar yağışı sebebiyle birçok hemşehrimiz maddi zarara uğramıştır. Sosyal devlet ilkesi gereği hemşehrilerimizin zararları ivedi olarak karşılanmalıdır. Bu kar afeti nedeniyle zaten devam eden ekonomik krizde kaderine terk edilen esnaf ve çiftçinin mağduriyeti daha da artmıştır.

Bu nedenle; Kahramanmaraş ve benzer illerde “afet bölgesi” ilan edilmelidir. Esnafımızın Aralık 2021 ve Ocak 2022 aylarına ilişkin SGK, BAĞKUR primleri, ödemeleri Haziran 2022 ayına ertelenmelidir. Tüm hemşehrilerimizin Aralık 2021 ve Ocak 2022 aylarına ait elektrik ve doğalgaz fatura ödemeleri Haziran 2022 ayına ertelenmelidir. Aşırı kar yağışına bağlı çöken ahır, sera gibi tesislere kredi desteği sağlanmalıdır. Fakir ailelere odun, kömür ve temel gıda desteği sağlanmalıdır." İfadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız