Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Okay: Kahramanlık unvanını gururla taşıyoruz

Başkan Okay: Kahramanlık unvanını gururla taşıyoruz

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TBMM tarafından Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, bu topraklarda yaşayan her bir bireyin Kahramanlık unvanını gururla göğsünde taşıdığını söyledi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TBMM tarafından Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, bu topraklarda yaşayan her bir bireyin Kahramanlık unvanını gururla göğsünde taşıdığını söyledi.

Başkan Okay: Kahramanlık unvanını gururla taşıyoruz

Ortaya koyduğu milli mücadeleyle kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen Maraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 7 Şubat 1973’te Kahramanlık unvanı verilmişti. Kahramanlık unvanının verilişinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin bu unvanı layıkıyla taşıdığını hatırlattı. 


Milli mücadelede düşmana diz çöktüren ataları gibi devletinin ve milletinin bekası için her türlü kahramanlığı göze alan bir şehir olduklarını hatırlatan Başkan Okay, mesajında şunları söyledi: “Düzenli bir orduya karşı örgütlenen bir avuç inanmış insanın zaferi olan 12 Şubat Kurtuluş mücadelesi, aynı zamanda bir milletin umudu olmuştur.

Buradan yükselen milli mücadele ruhu, tüm vatanı sarmış ve kurtuluş savaşı başlamıştır. Bu büyük zaferin ardından şehrimiz hem istiklal madalyasıyla, hem de kahramanlık unvanıyla ödüllendirilmiştir. Bu madalyayı ve unvanı bu şehirde yaşayan her bir vatan evladı gururla göğsünde taşımaktadır. Kurtuluş mücadelesi ruhunu yeniden hatırladığımız bu günlerde kahramanlık unvanının veriliş yıl dönümünü de idrak ediyoruz. Ne mutlu ki atalarımız bizlere böyle büyük bir gurur yaşatmıştır. Bizlerde onlardan aldığımız bu gururu gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Ben bizlere bu gururu yaşatan tüm milli mücadele şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız