Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Mahçiçek: Basit önlemler hayat kurtarır

Başkan Mahçiçek: Basit önlemler hayat kurtarır

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Mahçiçek: Basit önlemler hayat kurtarır

Başkan Mahçiçek, “Deprem kuşağında yer alan bir ülkeyiz, bu doğanın kaçınılmaz bir gerçeği. Bu gerçekle yaşamayı öğrenmeliyiz. Depremler doğal olarak gerçekleşen afetlerdir. Bunlara karşı yapabileceğimiz bir önlem yoktur. Lakin gelişen teknolojiyle birlikte fay hatlarının ve deprem bölgelerinin nereler olduğunu biliyoruz artık.

Depreme karşı önlem alamayız ama şehirleşme ve imar planlarımızı bu riske karşı düzenleyebiliriz. Evlerimizi, yapılarımızı buna göre inşa edebiliriz. Herkesin bildiği çok klasik bir söz var ‘deprem öldürmez, çürük binalar öldürür.” Tedbirimizi öncesinde almamız gerekiyor. Bu konuda ailemizle acil durum eylem planları hazırlayarak çocuklarımızı da eğitmeyi ihmal etmemeliyiz.

Belediyemizde AFAD tarafından bir hafta boyunca tüm personelimize depremle ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında yapılacakları bilmek hayatlarımızı kurtaracaktır.

Kahramanmaraş’ımız da Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer alan bir şehir olduğundan bununla ilgili belediye olarak önlemlerimizi alıyoruz. Sütçü İmam Üniversitemizle birlikte ilçemizde diri fay hatlarını belirliyor, yapılması gereken yol haritalarını çıkarıyoruz. Ülkemiz deprem afeti yüzünden çok canlar kaybettik ve geride kalanlarımız çok acı çekti. Defalarca aynı tabloları yaşamamak adına lütfen önlemlerimizi alalım.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız