Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Güngör: Kadınlara sadece 8 Mart günü değil her gün aynı değeri vermeliyiz

Başkan Güngör: Kadınlara sadece 8 Mart günü değil her gün aynı değeri vermeliyiz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi kadın personelleriyle bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi kadın personelleriyle bir araya geldi.

Başkan Güngör: Kadınlara sadece 8 Mart günü değil her gün aynı değeri vermeliyiz

Çınaraltı Tesisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Güngör, “Türkiye’mizde özellikle son yıllarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen önemli düzenlemelere şahit oluyoruz. Kadınlarımızın özellikle siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta ne kadar etkin olduğunu görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu oranın daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Farkındalık yaratacak

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil her gün değerli olduğunun altını çizen Başkan Güngör, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla değerli mesai arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bizim referansımız değerlerimiz, kültürümüz. Bunun en güzel örneği de Allah resulü peygamber efendimizin hayatında gördüğümüz örneklerdir. Peygamber efendimiz ‘Sizin en hayırlınız, eşinize karşı en hayırlı olanınızdır’ buyuruyor. Neşet Ertaş’ın bu anlama kullandığı tanımlama da çok önemli: ‘Kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu.’ Üstat Necip Fazıl ise, “Adamlık cinsiyet değil şahsiyet meselesidir’ diye ifade ediyor. Dünyanın yarısı kadınlardan, diğer yarısı da kadınların yetiştirdiği insanlardan oluşur. Kadınlara sadece 8 Mart günü değil her gün aynı değeri vermeliyiz. Bugün bunun için bir farkındalık yaratır diye ümit ediyorum” dedi.

El birliğiyle hizmet ediyoruz

Şehri geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde de önemli sayıda hanım kardeşimiz çalışıyor. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Kadın idareci sayımızı da artırıyoruz. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz için el birliğiyle hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüm personelimizle, elimizden gelen gayreti göstererek şehrimizi daha da geliştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Başta kadın çalışanlarımız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız