Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Parçalı bulutlu
36°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Başkan Güngör: Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var

Başkan Güngör: Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Söğütlü Mahallesi’ndeki ziyarette Söğütlü Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın açılışı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Söğütlü Mahallesi’ndeki ziyarette Söğütlü Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın açılışı yapıldı.

Başkan Güngör: Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var

Hayırsever Şahin Yıldırım tarafından kazandırılan eserin açılışında ilçe belediye başkanları, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Programda konuşan Başkan Güngör, “Şahin Yıldırım abimizle buradaki belediye binasının dönüşümüyle ilgili istişarelerde bulunmuştuk. Hamdolsun bugün çok amaçlı olarak kullanılabilecek, tüm vatandaşlarımızın istifade edebileceği güzel bir mekân oluşturuldu. Hayır işi, gönül işidir. Bu varlıkla ölçülemez. Hemen buradaki okulumuzdan da halı saha için bir talep olmuştu. Söz verdik, hamdolsun bu sözümüzü de tuttuk. Hayırlı uğurlu olsun. Yine buradaki mahallelerimizin parkeyle ilgili sorunlarını ilçe belediyemizle işbirliğinde hallettik. 20 bin metrekarelik parke çalışmamız oldu. İşbirliğiyle çok güzel hizmetler mümkün oluyor” ifadelerini kaydetti.

Vefa borcumuz var

Ahde vefa duygusunun önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör “Bizim doğduğumuz ve doyduğumuz topraklara vefa borcumuz var. Nereye gidersek gidelim insan aidiyetini unutmuyor, unutmamalıdır. Gençlerimize de özellikle ifade ediyorum, bu aidiyetleri her zaman yaşatsınlar. Türkiye'de de hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz devrim niteliğinde birçok işe imza attı, eserler kazandırdı. Şöyle üç buçuk yıllık perspektiften geriye doğru baktığımızda bizler de şükürler olsun yaklaşık 3,5 Milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırmışız” cümlelerini kullandı.

Elbistan’da peş peşe dev yatırımlar

Konuşmasının devamında ilçedeki yatırımlara ilişkin bilgi aktaran Başkan Güngör, “Elbistan'ımızda da birkaç başlıkta önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Özellikle 1 Milyar TL’ye yakın yatırımla yapacağımız Akdere içmesuyu projemizle bölgemizin bu ihtiyacına kökten çözüm üretmiş oluyoruz. Ayrıca arıtma tesisi ve kanalizasyon hizmetleri de 350 Milyon TL civarında bir yatırım. Son aşamaya geldi. İnşallah Ceyhan nehrimizin kirliliğine de son noktayı koyuyoruz. Yine Elbistan dahil 5 ilçemizi ilgilendiren katı atık bertarafıyla ilgili projemiz, ihale aşamasına geldi. Yakında ihalesini yaparak bu soruna da kökten bir çözüm üretiyoruz” dedi.  

Otogar ve Külliye için müjdeyi verdi

Başkan Güngör konuşmasını, “Elbistan'ımızda bir de Kral Camii projemiz var. Bu güzel ilçemize yakışır müftülüğümüzü de içerisine alan, taziye salonları ve çok amaçlı salonları da olan bir külliye inşallah kazandırmış olacağız. Özellikle ilçemizdeki terminal alanının geliştirilmesi, yeni terminal alanının oluşturulması için Elbistan Belediyemizle bir çalışma yürütüyoruz. Projemizin detayları da inşallah önümüzdeki günlerde netleşmiş olacak. Bunun da müjdesini vereyim” şeklinde noktaladı. İlçedeki son durağı Elbistan Yetim Koordinasyon Merkezi olan Başkan Güngör, çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız