Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Kapalı
37°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | Ayşe Keşir: 5,5 Milyon üyesi ile AK Parti bir kadın hareketidir

Ayşe Keşir: 5,5 Milyon üyesi ile AK Parti bir kadın hareketidir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı tarafından Akdeniz Bölge Toplantısı Kahramanmaraş’ta düzenlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı tarafından Akdeniz Bölge Toplantısı Kahramanmaraş’ta düzenlendi.

Ayşe Keşir: 5,5 Milyon üyesi ile AK Parti bir kadın hareketidir

Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İlçe Belediye Başkanı ve Bölge Kadın Kolları üyeleri katıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, toplantıda yaptığı konuşmasında: “Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesindeki 102. yılı etkinliklerine bizimde etkinliğimizin tevafuk etmesi bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Sütçü İmam’ın Senam Ayşe’nin torunlarıyla burada olmaktan çok büyük bir şeref duyduk. O haftanın heyecanıyla biz de bütün hafızamızı tazeledik ve heyecanlandık. AK Parti bugüne kadar sadece kadın bahsinde değil kalkınma perspektifinde yasaklarla mücadelede, büyümede beşeri sermayeyi büyütmede bütün bunlarda aslında tesadüfen hareket eden parti değil. Kurulduğu andan itibaren bir hedefi var, bir vizyonu var, bir yol haritası var ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilmek ilmek alın teri döke döke yurdun her bir yanında ve yurt dışında verilen mücadelelerle bu hedefi toplum için, büyük Türkiye hayali için gerçekleştiren bir parti. 

Sadece kadın bahsinden bir örnek verdiğimizde: 2002’de biz diyoruz ki ‘Töre namus cinayetleriyle mücadele edeceğiz ve yok edeceğiz. 2005’te bir Türk Ceza Kanunu çıkardık ve orada töre namusu saikiyle işlenen cinayet suçlarını ağırlaştırılmış suç kapsamına aldık. Ve bugün çok şükür Türkiye’de töre saikiyle kadın cinayetleri yok denecek kadar azdır. Biz yine 2002’de ‘kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğiz’ dedik ve 4 kalem olan sosyal politikalarımızı bugün 43 kaleme çıkartarak aslında büyük ölçüde kadın yoksulluğuyla mücadele hedefimizde mesafe kat ettik. Diğer taraftan eğitimde fırsat eşitliğini kadınlar için çok ayrı buluyorum. Bugün sosya-ekonomik yapılar ya da cinsiyetler arası bir ayrımcılık, farklılık varsa bunu aşabilmenin yegâne yolu eğitimde fırsat eşitliğidir. 

Bugün artık sesleri azaldı ama zaman zaman seslerini yükselterek kadın politikalarıyla bizi eleştirenler oluyor, hadsizce. ‘Kadınları eve kapatıyorsunuz, kadınların iş gücü piyasasındaki oranı şu’ vesaire diyorlar. Bu bir süreç, geçmişte bir yasaklı dönemde kız çocuklarını okulların kapısında bekletenler ya da eğitimin erişilebilirliğinin az olması sebebiyle bazı Anadolu şehirlerinde büyükşehirlere çocuklarını göndermeye cesaret edemeyen aileler ciddi anlamda kızların eğitime erişiminde büyük bir engel teşkil etti. Bugün çok şükür 81 ilde açılan üniversitelerle ve yasaklı uygulamaların son bulmasıyla 2002’de 100 kız çocuğundan sadece 13’ü üniversiteye erişebilirken bugün bu oran 49’a ulaştı. Erkeklerde bu oran 46. Yani biz bugün uyguladığımız eğitim politikalarımızla, demokratikleşme adımlarımızla kız çocuklarını erkeklerden daha çok okullaştırıyoruz, üniversite eğitimi aldırıyoruz. Bütün bunları niye söylüyorum: AK Parti bir kadın hareketidir. 5,5 milyon üyesiyle 560 bini aşan aktif çalışan teşkilat mensubuyla bir kadın harekete olduğunu söylemek asla mütevazı bir durum olmayacak." İfadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız