Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | 52 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı'na ilişkin dava devam ediyor

52 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı'na ilişkin dava devam ediyor

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Reyyan Apartmanı'nda 52 kişinin ölümüne ilişkin 2'si tutuklu, 8'i tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Reyyan Apartmanı'nda 52 kişinin ölümüne ilişkin 2'si tutuklu, 8'i tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

52 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı'na ilişkin dava devam ediyor

Kahramanmaraş, 12 Eylül 2025-

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Harun Gümüşer, Muhammet Karaaslan ile tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Harun Gümüşer, "Yaklaşık 2 yıldır cezaevindeyim ve sağlığım artık bozulmaya başladı. Bilirkişi raporlarındaki elde edilen gerekli deliller de benim suçsuz olduğumu ortaya koymakta. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Tutuklu sanık Muhammet Karaaslan da binanın yapımı sırasında her aşamada belediyedeki ilgili birimlerince kontrol edildiğini dile getirdi.

Karaaslan, şunları kaydetti: "Bilirkişi raporları hatalıdır. Bina yıkıldığında üzerinde arama kurtarma çalışmaları yapılan, ağır iş makinelerince tahrip edilen beton elemanlarından alınan numuneler ne kadar sağlıklı olabilir. Binada kaçak katın yapılmasında benim dahilim olmadı. Çünkü bina tamamlanmadan ben başka kişilere devretmiştim. 31 aydır tutukluyum ve üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum."

Müştekilerden Serap Arıcıoğlu, yıkılan apartmanda erkek kardeşi ve kardeşinin eşini kaybettiğini, kendisine kanser teşhisi konulduğunu belirterek, "Giden canlarımız geri gelmiyor ama binada ihmalleri bulunanların en ağır cezayı almasından başka bir şey istemiyoruz." dedi.

Müşteki Zeynep Güler ise suçluların en ağır cezayı almasını ve tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar da binanın yıkılmasında kusurlarının bulunmadığını ileri sürerek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, celse arasında dosyaya giren bilgi ve belgeleri dikkate alarak tutuklu sanık Harun Gümüşer'in yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 52 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı'na ilişkin 6 belediye personeli hakkında açılan kamu davası, 2'si tutuklu, 2'si tutuksuz 4 sanığın yargılandığı ana davayla birleştirilmişti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız