Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Kahramanmaraş | 150’ye yakın sporcu Zamantı Irmağı'nda kürek çekti

150’ye yakın sporcu Zamantı Irmağı'nda kürek çekti

Kayseri'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ankara, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep'ten bir araya gelen yaklaşık 150 sporcu, Zamantı Irmağı'nda düzenlenen Sup Festivalinde kürek çekti.

Kayseri'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ankara, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep'ten bir araya gelen yaklaşık 150 sporcu, Zamantı Irmağı'nda düzenlenen Sup Festivalinde kürek çekti.

150’ye yakın sporcu Zamantı Irmağı'nda kürek çekti

Kahramanmaraş, 18 Mayıs 2025 -

Tomarza İlçesindeki Böke Mahallesi yakınlarından geçen Zamantı Irmağı'nda, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep'ten yaklaşık 150 sporcu bir araya geldi.

Zamantı Kano Sup Yöneticisi İbrahim Köse, AA muhabirine, Sup Festivali'ni üçüncü kez düzenlediklerini söyledi.

Kayseri'ye ve Tomarza'ya güzel bir değer kazandırdıklarını vurgulayan Köse, "Katılımcılarımız Mersin, Hatay, Ankara, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten geliyor. Yaklaşık 150 sporcu var. Aynı anda suya çıkacağız. Bu üçüncüsü olacak. Güzel bir değer oldu. Bu sene daha kalabalık oldu. Umarım yenilerini yaparız. 11 kilometrelik bir parkura çıkacağız. Ziyaretçileri misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım devamı gelir." dedi.

Akdeniz Sup Yöneticisi Fuat Aracı da bölgenin sup yapmak için oldukça uygun olduğunu söyledi.

Etkinlik öncesi sporcular kürek sörfü olarak da bilinen supları (Stand Up Paddle) bir araya getirerek ay yıldız koreografisi yaptı.

Sporcular daha sonra Zamantı Irmağı'ndaki doğal parkuru sup kullanarak tamamladı.

Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği de etkinlikte yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı bot ve kanolarla festivalde görev aldı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız