- Haberler
- Kahramanmaraş
- Kahramanmaraş Valiliği'nden 9 ilçe için Sarı Kodlu uyarı
Kahramanmaraş Valiliği'nden 9 ilçe için Sarı Kodlu uyarı
Kahramanmaraş Valiliği, kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı 9 ilçe için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Yapılan açıklamada, kuvvetli yağış ve rüzgara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Valilikten yapılan duyuruda, Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Göksun, Andırın, Nurhak, Ekinözü, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Yağış anında ise kuvvetli rüzgarın etkili olacağı kaydedildi.
Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunularak, “Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle hatırlatıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Meteorolojik uyarının 2 Nisan 2026 saat 06.00 ile 3 Nisan 2026 saat 05.00 arasında geçerli olacağı belirtildi.
Yetkililer, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların güncel duyuruları takip etmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme