Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | Sahipsiz sokak hayvanları soruşturmasında üç belediye başkanına inceleme izni

Sahipsiz sokak hayvanları soruşturmasında üç belediye başkanına inceleme izni

İçişleri Bakanlığı, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yürütülen işlemler kapsamında üç belediye başkanı hakkında soruşturma ve ön inceleme izni verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yürütülen işlemler kapsamında üç belediye başkanı hakkında soruşturma ve ön inceleme izni verildiğini açıkladı.

KAYNAK: Gazetecin
Sahipsiz sokak hayvanları soruşturmasında üç belediye başkanına inceleme izni

Bakanlık, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden olaylarla ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasına yönelik inceleme ve soruşturma süreçlerinin titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

3 belediye başkanına inceleme izni

Bakanlığın açıklamasına göre, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısı sonucu 11 yaşındaki bir çocuk ağır yaralandı. Yapılan incelemelerde ayrıca son iki yıl içerisinde ilçede 37 vatandaşın sahipsiz köpek saldırısı nedeniyle tedavi gördüğü tespit edildi.

Erzurum'un Narman ilçesinde ise sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Murat Tutar'ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Olayların ardından gerçekleştirilen denetim ve değerlendirmelerde, Köyceğiz Belediyesine ait hayvan bakımevinin kapasite ve çalışma izinleri açısından yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanların toplanmasına yönelik çalışmaların etkin yürütülmediği ve veterinerlik hizmetlerinin ilgili mevzuata uygun şekilde yerine getirilmediği belirlendi.

Narman Belediyesinde ise sorumluluk alanındaki sahipsiz hayvanların uzun süre toplanmadığı, meydana gelen köpek saldırısında belediyenin mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğinin tespit edildiği ifade edildi.

Bu tespitler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, görev ve sorumluluklarını mevzuata uygun şekilde yerine getirmedikleri değerlendirmesiyle Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile Narman Belediye Başkanı Aydemir Adem Kınalı hakkında soruşturma izni verdi.

Öte yandan Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de belediyenin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan bakımevi kurma yükümlülüğünü yerine getirmediği, bu amaçla gerekli ödeneğin ayrılmadığı ve bakımevi yapımına yönelik herhangi bir işlem tesis edilmediği iddiaları üzerine yürütülen incelemeler sonucunda Hilvan Belediye Başkanı Serhan Paydaş hakkında araştırma ve ön inceleme izni verilmesine karar verildi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, vatandaşların can güvenliğinin korunması ve kamu görevlilerinin yasal sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesinin sağlanmasına yönelik denetim ve soruşturma süreçlerinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız