Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
35°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | MHP'li Aycan: TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir

MHP'li Aycan: TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, ‘Mevsimsel grip diye bilinen, her zaman gördüğümüz gribal vakalarda da artış var. TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir.’ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, ‘Mevsimsel grip diye bilinen, her zaman gördüğümüz gribal vakalarda da artış var. TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir.’ dedi.

MHP'li Aycan: TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir

MHP'li Aycan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dünyada Kovid-19 vaka sayılarında yükselme olduğunu söyledi.

Kovid-19 vakalarında Omicron varyantının ağır enfeksiyon oluşturmadığını dile getiren Aycan, ancak bu varyantın bulaşma hızının yüksek olduğunu, virüsün 3 gün içinde kendini göstermeye başladığını, hastaneye yatışların ve ölüm hızının da düşük görüldüğünü anlattı.

Aycan, Kovid-19'a karşı herkesin üçüncü doz aşılarını tamamlamasını önererek, "Mevsimsel grip diye bilinen, her zaman gördüğümüz gribal vakalarda da artış var. Maske belki aşı kadar, belki aşıdan bile önemli hale gelmiştir." diye konuştu.

Sağlıkçılara yönelik şiddetin arttığına işaret eden Aycan, özveriyle çalışan sağlık personeline karşı saldırıları insanlıkla bağdaştırmadıklarını ve bunu kınadığını söyledi. Bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin tutuksuz yargılanmamasını isteyen Aycan, ayrıca şiddet gösterenlere en üst sınırdan ceza verilmesinin caydırıcı olabileceğini ifade etti.

Aycan, sağlık personeline yönelik yasa düzenlemesinin de tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde olması gerektiğini dile getirerek, bunun üzerine bir çalışma yapıldığını belirtti.

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Türkiye aleyhine tutum sergilediğini savunan Aycan, "TTB yönetimini bu tutum ve davranışlarından dolayı kınıyorum. TTB hiçbir zaman, Türk hekimlerini gerçek manada temsil etmemektedir, Türk hekimlerinden, Türk milletinden, devletinden kopuk bir tutumu var. Daima Türkiye'nin düşmanlarıyla birlikte hareket eden bir tutum sergilemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Aycan, TTB yönetimindeki bazı kişilerin, terör örgütlerinin yurt dışındaki toplantılarına da katıldıklarını bildiklerini, TTB yönetiminin suç işlediğini ifade ederek, gerekenin yapılmasını istedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız