Kahramanmaraş Haberleri
Kahramanmaraş
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Gazetecin | Gündem | İş vaadiyle kandırılan Kahramanmaraşlı işçiler, Kazakistan’da mahsur kaldı

İş vaadiyle kandırılan Kahramanmaraşlı işçiler, Kazakistan’da mahsur kaldı

İş vaadiyle Kazakistan’a götürülen 60 Türk vatandaşı bulundukları yerde mahsur kaldı. Kalan işçilerden 60’ının Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

İş vaadiyle Kazakistan’a götürülen 60 Türk vatandaşı bulundukları yerde mahsur kaldı. Kalan işçilerden 60’ının Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

İş vaadiyle kandırılan Kahramanmaraşlı işçiler, Kazakistan’da mahsur kaldı

Bin bir hayalle gittikleri Kazakistan’ın Almata kentinde mahsur kalan 60 Kahramanmaraşlı vatandaş haber merkezimize ulaşarak yetkililerden yardım istedi.

Edinilen bilgilere göre, İş vaadiyle kandırdığı vatandaşları Kazakistan’a götüren firma işçilerin ne parasını ödedi ne vizelerini yaptırdı ne de geri dönecek biletlerini aldı. 

Bulundukları Almata kentinde mahsur kalan Türk işçiler bir an önce Türkiye’ye dönmek istiyor. 

Haber merkezimize ulaşan Ayhan Şenkaya: “Burada Türk konsolosluğuna gittik. Ama bize yardımcı olmadılar. İş vaadiyle bizleri buraya getirdiler ama ne iş yaptırdılar nede pasaportlarımızı vizelettiler. Bizlerin burada durumlar hiç iyi değil. Başımıza bir şey gelmesinden çok korkuyoruz. 60 Kişilik bir grubuz ve hepimizde Kahramanmaraşlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç ve tüm yetkililerden yardım istiyoruz. Lütfen bizim Türkiye’ye dönmemize yardımcı olun.” İfadelerine yer verdi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız